Drina HE ponovo u Prvoj ligi: Najljepši poklon za vijek postojanja

Darko Pašagić
Drina HE ponovo u Prvoj ligi: Najljepši poklon za vijek postojanja

VIŠEGRAD - U Fudbalskom klubu Drina HE osam sezona su čekali na povratak na prvoligašku scenu i konačno su ga dočekali i to baš u godini kada klub slavi vijek postojanja.

Višegrađani su prvo osvojili jesenju titulu sa bodom prednosti u odnosu na Proleter iz Dvorova, a onda su u nastavku sezone bili superiorni i u 15 kola su ostvarili 12 pobjeda i tri remija, tako da je ta prednost na kraju porasla na ogromnih 16 bodova.

- Kada sam preuzeo ekipu na početku sezone cilj uprave kluba je bio da se u godini kada se slavi 100 godina postojanja pokuša obezbediti povratak među prvoligaše i u tome smo uspeli. Mislim da je to najlepši poklon klubu, ali i Višegradu za vek postojanja - naglasio je šef stručnog štaba Drine HE Dragan Vulević, koji je dodao da je u klub došao na nagovor saigrača sa kojima je igrao na zalasku karijere.

Kada je osvojena jesenja titula napravljen je prvi korak ka šampionskom slavlju.

- Prvi deo sezone bio je mnogo zanimljiviji, jer smo praktično vodili mrtvu trku sa ekipom  iz Dvorova. U zimskoj pauzi smo se dodatno pojačali, a naš rival je već u uvodnim prolećnim kolima napravio nekoliko kikseva i već tada je bilo jasno da smo veoma blizu cilja. Ta prednost do kraja sezone narasla je na 16 bodova i mogu da budem ponosan na igrače, celi stručni štab, ali i upravu - nastavio je Vulević.

Pripreme za nastup u prvoligaškoj konkurenciji trebalo bi da počnu između 25. juna i 1. jula.

- Ostalo je da se do tada uradi puno posla. Moramo da iskristališemo ekipu za mnogo veća iskušenja nego što su bila u prošloj sezoni. Zadržaćemo većinu igračkog kadra iz prošlog prvenstva, a plan je i da dovedemo nekoliko pojačanja. Tu prvenstveno mislim na golmana, jednog veznog fudbalera i napadača - rekao je Vulević.

Prvenstveni cilj Višegrađana u novoj sezoni biće da se zadrži opstanak u eliti Srpske.

- Sigurno da nam naruke ne ide što se baš u narednoj sezoni Prva liga skraćuje sa 18 na 14 klubova, što znači da će na kraju prvenstva iz nje ispadati čak šest klubova. Zbog toga moramo da budemo maksimalno spremni od prvih utakmica. Zato nam je cilj da pripreme odradimo što kvalitetnije. Postoji mogućnost da dio njih, nekih sedam dana provedemo van Višegrada, ali to će zavisiti od finansija - dodao je Vulević.

Stranci

Interesantno je da klub iz Višegarad tokom prošle sezone u svojim redovima imao čak četvoricu stranaca. U prvom dijelu sezone dres Drine HE nosili su Brazilci Leonardo Enrike Silva, Konborger Eduardo Hofman i Andre Žunior Meurer, a u drugom dijelu igrao je Južnokorejanac Jeong Sang Von.

- Brazilci su nas napustili poslije prvog dijela sezone, a na proljeće nas je pojačao Von, koji će i naredne sezone nositi dres Drine HE. Njemu bi trebalo da se uskoro priključi još jedan njegov zemljak - naglasio je šef stručnog štaba Drine HE Dragan Vulević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana