Dragan Došlo, fudbaler Radnika: Možemo i do duple krune

Darko Pašagić
Dragan Došlo, fudbaler Radnika: Možemo i do duple krune

BIJELjINA - Fudbaleri Radnika u osmini finala Kupa Republike Srpske “Dr Milan Jelić” eliminisali su branioca trofeja banjalučki Borac poslije boljeg izvođenja penala sa 6:5 (u regularnom toku bilo je 1:1), a junak pobjede Bijeljinaca bio je napadač Dragan Došlo.

Bio je to sudar najtrofejnijih klubova u Kupu Srpske, jer su Bijeljinci do sada sedam puta osvajali pehar, a “crveno-plavi” šest. Banjalučani su poveli već u četvrtom minutu pogotkom Đanfranka Penje, da bi Došlo u 32. izjednačio na 1:1. U penal lutriji ovaj 27-godišnjak je bio precizan u petoj seriji, a poslije njega nije pogodio iskusni fudbaler Borca Stojan Vranješ i bio je to znak za početak slavlja domaćina.

- Sigurno za nas velika pobjeda, jer je Borac najbolji klub u Republici Srpskoj. Odigrali smo najbolju utakmicu ove sezone i smatram da smo zasluženo obezbijedili plasman u narednu fazu takmičenja - naglasio je Došlo.

Osim Borca, koji je bio osvajač prošlog Kupa Srpske, nastup u osmini finala završio je i prošlosezonski finalista tim Laktaši, tako da je ostalim klubovima olakšan put ka završnici.

- Ima tu još jakih ekipa, ali sigurno da ćemo pokušati otići do kraja. Ovaj trijumf mnogo će značiti ekipi na dodatnom samopouzdanju, a ako nastavimo s ovakvim igrama siguran sam da možemo postati šampioni Srpske, ali i osvajači Kupa - nastavio je Došlo.

Radnik odlično gura i u šampionatu Srpske i poslije devet odigranih mečeva nalaze se na drugom mjestu sa 21 bodom, dva manje od vodećeg Rudar Prijedora.

- Već u nedjelju imamo jako teško gostovanje u Omarskoj, kod istoimene ekipe koja se nalazi u nezavidnoj poziciji. Međutim, vjerujem da smo sposobni da dođemo do cijelog plijena. Pošto se dan ranije igra derbi u Trebinju između Leotara i vodećeg Rudar Prijedora, možda već poslije ovog kola zasjednemo na prvo mjesto - rekao je Došlo.

Prema njemu, ove sezone biće veoma zanimljiva trka za prvaka Republike Srpske.

- Jasno je da smo Rudar Prijedor i mi najveći favoriti. Ne smije se zaboraviti ni Leotar, kao i najprijatnije iznenađenje BSK. Laktaši nisu najbolje otvorili sezonu, ali ni njih ne treba isključiti. Sve u svemu biće veoma zanimljivo do kraja sezone i zato je svaki bod veoma važan - dodao je Došlo.

Četvrtfinale

Osim Radnika plasman u četvrtfinale Kupa Republike Srpske već su obezbijedili premijerligaši Zvijezda 09 i Sloga, prvoligaš Borac iz Kozarske Dubice te drugoligaš Tekstilac iz Dervente. Tri učesnika ove faze takmičenja biće poznata poslije odgođenih susreta u kojima će se sastati: Podrinje (Janja) - Famos (Istočna Ilidža) (11. oktobar), Leotar (Trebinje) - Kozara (Gradiška) (18. oktobar) i Sutjeska (Foča) - Rudar Prijedor (25. oktobar).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana