Dragan Bogavac, nekadašnji napadač “crveno-bijelih”, za “Glas Srpske”: Zvezda bila Božja promisao

Dejan Kondić
Dragan Bogavac, nekadašnji napadač “crveno-bijelih”, za “Glas Srpske”: Zvezda bila Božja promisao

BANjALUKA - Fudbaleri iz Crne Gore ostavili su poseban pečat na “Marakani”. Donosili su radost navijačima Crvene zvezde. Jedan od onih koji je golovima i te kako znao da obraduje pristalice tima iz Ljutice Bogdana je i Dragan Bogavac.

Brzonogi špic je za Zvezdu odigrao 85 zvaničnih utakmica i postigao 14 golova. Učestvovao je u osvajanju šampionske titule 2004. godine i dva Kupa 2002. i 2004. Posebno je bio inspirisan u “vječitim” derbijima protiv Partizana. Postigao je dva gola i na velike muke stavljao odbranu “crno-bijelih”. U razgovoru za “Glas Srpske” ističe da je imao i ponudu iz Humske, ali kad ga je pozvala Crvena zvezda, nije imao dilemu na koju će stranu Topčiderskog brda.

- Gledajte, igrao sam u Njemačkoj pred 90 hiljada ljudi, ali ništa ne može da se poredi sa našim derbijem. To su stvari koje se pamte. Moj prvi derbi i odmah sam dao gol. I dok sam igrao u pljevaljskom Rudaru davao sam Partizanu golove. Nešto me htjelo protiv njih. Božja promisao je bila da dođem u Zvezdu, iako me je zvao i Partizan, ali i OFK Beograd. Međutim, bez razmišljanja sam prihvatio da dođem na “Marakanu” - istakao je Bogavac.

Omaleni napadač je u Ljutice Bogdana stigao u zimskom prelaznom roku 2002. godine iz Rudara, a na predstavljanju ga je tadašnji sportski direktor Beograđana Dušan Savić uporedio sa zvijezdom engleskog fudbala Majklom Ovenom.

- Dule je to malo preuveličao. Ipak, Oven je Oven. Ja sam gledao da dam svoj doprinos Zvezdi, da dam sebe koliko nogu. Dve sezone sam igrao na nekom visokom nivou. Zadovoljan sam svojom karijerom - rekao je Bogavac.

Dragan je svlačionicu u Zvezdi dijelio sa mnogim sjajnim igračima, Nemanjom Vidićem, Nenadom Lalatovićem, Mihajlom Pjanovićem... Za sve njih ima samo riječi hvale.

- Svi su bili dobri igrači i još bolji momci. Davali smo sve od sebe, bila je i jača liga. Imali smo jedan miks starijih i mlađih igrača. Bilo je devet špiceva koji su se borili za mjesto, ja sam uspio da se izborim. Igrao sam sa Mihajlom Pjanovićem. Hvala i Zoranu Filipoviću, Dušanu Saviću i naravno navijačima, bez kojih ne možeš ništa - naglasio je Bogavac.

Iz Zvezde je prešao u njemački Vaker Burghauzen. Kasnije je imao epizode u Koblencu i Majncu.

- Pet godina sam igrao u “cvajti”, ali i Bundesligu u Majncu. Sve je bilo super, ali tamo je malo hladan narod, nije kao kod nas i u Kazahstanu gdje sam isto bio. U Njemačkoj možeš da živiš, ali sve se svodi na posao, nema druženja. Bukvalno sam se družio sa Marokancima, Brazilcima i našim ljudima - zaključio je Bogavac.

Crkva

Dragan Bogavac danas je neprepoznatljiv, promijenio je imidž, pustio bradu i približio se pravoslavnoj crkvi.

- Prišao sam crkvi. Zato sam i imidž promijenio, slava Bogu. Čovjek s godinama shvati neke stvari, ja sam ih spoznao kroz crkvu i Hrista. Postao sam bolji čovjek. Nekad sam bio mlad i neiskusan, a sad znam kako da se ponašam u životu - rekao je Bogavac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana