Dosuđen nevjerovatan penal: Ova situacija se dešava jednom u sto godina (VIDEO)

G.S.
Dosuđen nevjerovatan penal: Ova situacija se dešava jednom u sto godina (VIDEO)

Penal koji je dosuđen za vikend u brazilskoj Seriji A definitivno spada među jedne od najbizarnijih ikada i zaista je nemoguće se sjetiti kada se zadnji put desila slična situacija.

Na utakmici između Flamenga i Criciume igrala se 85. minuta, a rezultat je glasio 1:1.

Flamengo je stiskao obruč oko gola Criciume, a u jednom trenutku otvorio se prostor za Giorgiana de Araskaetu da uposli Evertona koji je primio loptu i sa njom ušao u kazneni prostor.

Prije nego što je De Araskaeta uposlio Evertona, sa tribina je u teren ubačena druga lopta koja je završila u kaznenom prostoru Criciume.

Sudija nije želio zaustaviti napad koji je obećavao, a onda se desila situacija kakva se viđa jednom u sto godina, prenosi Kliks.

Everton je zamahnuo i krenuo udariti loptu, no Baretov plan je uspio i izbio mu je loptu drugom loptom.

Čim se to desilo sudija je odmah dosudio penal za Flamengo, a Bareto i saigrači su ga odmah opkolili i tražili objašnjenje zašto je to uradio.

Prepirka sa sudijom je trajala sve do 89. minute kada je Gabriel Barbosa izveo penal i pogodio za konačnih 2:1.

A o čemu se tačno radilo? Sudija je postupio ispravno po pravilu 12 Pravila fudbalske igre (Prekršaji i nesportsko ponašanje).

Direktan slobodan udarac, odnosno jedanaesterac ukoliko se prekršaj desi u kaznenom prostoru, se dosuđuje kada igrač baci predmet na loptu, protivnika ili člana sudijskog tima, ili dira loptu držanim predmetom.

S obzirom da je druga lopta u terenu predstavljala strani predmet kojem nije mjesto na terenu, sudija je donio ispravnu odluku i dosudio penal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana