Borac nastavio pobjednički niz

GS
Borac nastavio pobjednički niz

Fudbaleri banjalučkog Borca savladali su ekipu Tuzla sitija rezultatom 2:1 (1:0) i tako na startu proljeća ubilježili prva tri boda.

Crveno-plavi su se od početka utakmice pitali o svemu.

Borac prijeti već u 2. minuti preko Lukića koji odlično šutira, ali Lolić brani udarac stamenog napadača domaćih.

U 4. minutu prilika za Tuzlake. Dobar napad gostiju, ali Milošević na kraju čisti ispred Mašovića.

Velika prilika za domaće u 10. minutu. Nakon kornera šutira Kvržić ali je izblokiran njegov udarac. Nakon toga je pokušao Kulašin sa 16 metara, no nije precizan.

Gosti drugi put prijete u 13. minuti preko Pantelića koji je sjajno probio po desnoj strani, šutirao, ali je lopta otišla preko gola domaćina.

Nova prilika za plavo-bijele u 17. minutu. Mašović šutira glavom, ali brani Milošević uz pomoć stative, međutim, i da je pogodio ne bi bilo gola jer je ranije dosuđen prekršaj za Borac.

Pritisci Velikana iz Platonove urodili su plodom u 25. minutu kada Lukić sjajno pogađa glavom nakon centaršuta Terzića. Borac vodi 1:0.

Mogao je domaćin da duplira prednost u 31. minutu preko Lukića koji na asistenciju Kulašina šutira preko gola protivnika.

Do kraja prvih 45 minuta, nije bilo prilika vrijednih pomena, pa je tako Borac na predah otišao sa minimalnom prednošću.

Prvi u drugom dijelu prijete domaći igrači. Kulašin u 47. minutu prolazi po desnoj strani jako šutira, ali pogađa spoljni dio mreže, prenosi ATV.

Šest minuta kasnije, Borac duplira prednost. Kulašin asistira, a Lukić postiže svoj drugi gol na susretu, a ukupno osmi u dosadašnjem dijelu takmičenja.

Nova prilika za Borac u 67. minutu i ponovo Jovo Lukić. Napadač Borca izlazi jedan na jedan sa Lolićem, ali golman gostiju brani njegov udarac.

Borac nastavlja sa prilikama. Kvržić u 72. minutu pogađa prečku Tuzlaka.

Međutim, gosti se nisu predavali. U 83. minutu Mehanović koristi grešku Grahovca i smanjuje na 2:1.

Do kraja susreta, nije bilo većih uzbuđenja.

Borac sada ima 9 bodova više u odnosu na Zrinjski koji je drugi na tabeli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana