Dobojske “Luke” uskoro u novom ruhu

G.S.
Dobojske “Luke” uskoro u novom ruhu

DOBOJ - Sloga je jedan od dva premijerligaška kluba (drugi je Široki Brijeg), koja u ovom trenutku domaće utakmice igra na zamjenskom terenu, a razlog za to je rekonstrukcija terena u Doboju i izgradnja novih hibridnih terena u okviru projekta koji realizuje Fudbalski savez BiH.

Do sada su završeni tereni na Gradskom stadionu u Banjaluci, tuzlanskom “Tušnju”, kao i na dva stadiona u Mostaru, gdje nastupaju Zrinjski i Velež te sarajevskoj “Grbavici”, tako da većina premijerligaša sada ima daleko bolje uslove za rad.

Dok traju radovi na dobojskom stadionu “Luke” fudbaleri Sloge domaće utakmice igraju na zamjenskom terenu, odnosno u Modriči, na stadionu “Dr Milan Jelić”.

- Vremenske prilike diktiraju tempo. Za sada ima malo odstupanja od planiranog roka i očekujemo ako se ovako nastavi da bi teren mogao biti gotov do kraja aprila, što bi značilo da ćemo kraj prvenstvene sezone dočekati na svojim “Lukama” - naglasio je predsjednik dobojskog premijerligaša Miroslav Kršić.

Po njegovim riječima izgradnja hibridnih terena je veoma bitna za razvoj fudbala.

- Prvo zbog kvaliteta fudbala, ozbiljnosti lige i saveza. U današnje vrijeme se dešava da se pojedine utakmice odgađaju zbog poplavljenog terena, a to se praktično nigdje ne dešava - dodao je Kršić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana