Dobojska Sloga remizirala sa subotičkim Spartakom: Jagodić žali zbog primljenog gola

Darko Pašagić
Dobojska Sloga remizirala sa subotičkim Spartakom: Jagodić žali zbog primljenog gola

ZLATIBOR - U prvoj kontrolnoj utakmici na Zlatiboru fudbaleri Sloge igrali su sa Superligašem Srbije Spartakom iz Subotice neriješeno, 2:2, a poslije meča šef stručnog štaba Dobojlija Vlado Jagodić bio je pomalo nezadovoljan što je njegova ekipa u finišu ostala bez pobjede.

U osmom minutu “golubovi” su došli do vođstva golom Srđana Hrstića. U drugom poluvremenu Dobojlije su zaigrale znatno angažovanije pa je u 54. minutu novajlija Zoran Karać sjajno pogodio iz slobodnog udarca za 1:1. U 81. minutu Pavel Baranov doveo je Slogu do prednosti, a dva minuta kasnije “rezervista” Subotičana Stefan Simin postavio je konačan ishod.

- Uzimajući u obzir da je naš prvi protivnik na Zlatiboru bio Spartak, koji nema nijednog poraza u pripremama, moram da budem i te kako zadovoljan prikazanim. Međutim, primili smo gol u finišu susreta poslije naše greške i tako ostali bez pobjede, ali i to je normalno za ovu fazu priprema, kada je osnovni cilj uigravanje ekipe. Ipak, mnogo važnije je da se na ovom susretu niko nije povrijedio, mada je utakmica bila vrlo dinamična i oštra - naglasio je Jagodić.

U prvoj kontrolnoj utakmici Dobojlije su poražene od austrijskog Kafenberga sa 2:3, što znači da su na dva meča postigli četiri, ali i primili pet golova.

- Raduje nas efikasnost, ali se još više brinemo što je četiri od naših pet primljenih pogodaka plod grešaka. Međutim, i to je razumljivo, kada se zna da tokom pripremnih utakmici svi dobijaju minutažu, pa i oni mlađi fudbaleri, koji pod pritiskom prave greške - rekao je Jagodić, koji za ovaj susret iz predostrožnosti nije računao na mladog Dragana Đukića iza koga je duža pauza.

Već sutra od 16.30 časova njegovi izabranici imaće novu provjeru, a rival će biti crnogorski Rudar iz Pljevalja. Potom slijede mečevi protiv Voždovca (14. jul), Inđije (15. jul) i FC Hata iz Ujedinjenih Arapskih Emirata 18. jula.

Lijevi bek

Šef stručnog štaba Sloge Vlado Jagodić je istakao da za Dobojlije prelazni rok još nije završen i da se još traži pojačanje na poziciji lijevog beka.

- Manje, više kompletirali smo ekipu, ostao je još sporan taj lijevi bek. Na toj poziciji imamo Franka Dadića i juniora Sadina Handžića, ali želimo da pojačamo konkurenciju. Naime, tokom dugog prvenstva igraćemo različite varijante igre, tako da moramo imati raznovrsnost u igračkom kadru. Vjerujem da će i to pitanje biti riješeno u narednih nekoliko dana - naglasio je Jagodić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana