Đorđe Pantelić: Radnik sigurno ostaje u eliti

Darko Pašagić
Đorđe Pantelić: Radnik sigurno ostaje u eliti

ZLATIBOR - Krilni napadač Đorđe Pantelić, koji se poslije dvije godine provedene u mostarskom Veležu i Tuzla sitiju vratio u redove Radnika, rekao je za “Glas Srpske” da će Bijeljinci sigurno ostati u eliti.

Ovaj 25-godišnji fudbaler koji je igrao za mlađe kategorije Zvijezde 09, potom Vojvodinu, Kabel, Inđiju vratio se 2021. godine na fudbalsku mapu BiH. U tri sezone provedene na premijerligaškim terenima BiH (jedna u Radniku, pola u Veležu i jedna i po u Tuzla sitiju) odigrao je 93 prvenstvena susreta od 99 mogućih, a interesantno je da je u svakoj godini bilježio po 31 nastup.

- Prije svega želio bih da zahvalim upravi Radnika i svim ljudima u klubu što su mi pružili mogućnost da ponovo obučem dres Bijeljinaca. Pronašao sam sebe u ovoj nekoj novoj priči Radnika i vjerujem da ću biti od koristi ovoj ekipi da ostvari zacrtani cilj. Iako nas svi vide kao sigurnog kandidata za povratak na prvoligašku scenu Srpske, ubijeđen sam da ćemo biti veoma prijatno iznenađenje i da ćemo ostati premijerligaši - naglasio je Pantelić.

Prošla sezona za njega je bila više nego uspješna. Postigao je 11 golova i upisao tri asistencije, ali to nije pomoglo Tuzla sitiju da ostane u eliti.

- Bila je to sezona iz snova, koju u narednom prvenstvu želim da nadmašim. Sa ekipom sam već nekoliko dana na Zlatiboru, za sada je sve u najboljem redu i vjerujem da ću uspjeti da se izborim za mjesto u startnoj postavi - nastavio je Pantelić.

Za njega period adaptacije u novu sredinu nije bio težak.

- Tu je i nekoliko igrača iz mog prvog “mandata” u Radniku poput Dragana Došle, kapitena Aleksandra Vasića..., golmana Nikolu Lakića poznajem odranije, baš kao i Damjana Krajišnika. Prvi utisci su veoma dobri. Ubijeđen sam da ova ekipa posjeduje kvalitet i da ćemo kada se dobro uigramo biti velika enigma za sve premijerligaše - dodao je Pantelić.

Posljednji test na pripremama na Zlatiboru Radnik ima u subotu protiv Rudar Prijedora, a povratak za Bijeljinu planiran je za nedjelju.

Prošnja u Parizu

Đorđe Pantelić pauzu između dva prvenstva iskoristio je da se odmori u Parizu i to sa dugogodišnjom djevojkom Petrom, koju je zaprosio u sumrak neposredno ispred Ajfelovog tornja.

- Nas dvoje smo u vezi već sedam godina i moja dugogodišnja želja je bila da rijetke trenutke odmora jednom provedemo u Parizu. To se desilo ove godine i tu priliku sam iskoristio da je zaprosim. Ona o tome nije imala pojma, ali je sve proteklo u najboljem redu. Pristala je da ostatak života provede sa mnom - istakao je ponosno Pantelić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana