Derbi Prve lige Srpske već na startu

Darko Pašagić
Derbi Prve lige Srpske već na startu

BANjALUKA – Laktaši i Rudar Prijedor, koji u novo prvenstvo ulaze sa veoma visokim ambicijama sastaće se već u prvom kolu šampionata Republike Srpske, odlučeno je na žrijebu takmičarski brojeva održanom u banjalučkom hotelu "Jelena".

Sigurno je da nas očekuje veoma zanimljivo prvoligaško tamičenje, jer kao što je poznato od sezone 2025/26 elita Republike Srpske brojaće 14 članova i igraće se dvokružno u 26 kola. To znači da će se među drugoligaše preseliti od pet do sedam klubova u zavisnosti od plasmana ekipa iz RS u Premijer ligi BiH.

Prvoligaška sezona startovaće 10. i 11. avgusta, kada će se biti igrani susreti prvog kola prvoligaškog karavana. Tokom jesenjeg dijela šampionata planirana je samo jedna "radna" srijeda za članove elite i to 18. septembra, kada će se igrati susreti sedmog kola. Jesenji dio šampionata završiće susretima 17. kola, koji su na programu 23. i 214. novembra, a početak proljelnog dijela prvenstva planira je za 1. i 2. mart.

Ove jeseni tri srijede su odvojene za utakmice Kupa Republike Srpske "Dr Milan Jelić". Mečevi šesnaestine finala igraće se 28. avgusta, osmina finala je na rasporedu 2. oktobra, a četvrtfinale je zakazano za 5. novembar.

1. kolo
10. i 11. avgust, 17,30

Leotar – Famos
Zvijezda 09 – Borac (KD)
Slavija – Sutjeska
Željezničar ST – BSK
Romanija – Drina (Z)
Sloboda (NG) – Velež (N)
Kozara – Ljubić
Drina HE – Sloboda (MG)
Laktaši – Rudar Prijedor

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana