Deni Pavlović, defanzivac Ki Klaksvika za "Glas": Očekivao sam da će Borac izbaciti PAOK

Dejan Kondić
Foto: Agencije

BANjALUKA- Drugi put u tri sezone Borac će preko Farskih Ostrva tražiti prolazak u Evropi. Nakon neuspjeha protiv ekipe B36 iz Toršavna prije dvije godine, svi u taboru "crveno-plavih" vjeruju da će imati više sreće protiv Ki Klaksvika.

Od 2018. godine član šampiona Farskih Ostrva je srpski defanzivac Deni Pavlović. Nekadašnji omladinac Crvene zvezde, prošle sezone uspio je sa saigračima da napravi iskorak i postane fudbalska tema broj jedan širom Evrope.

Bila je to izuzetno romantična priča.

Tim sa Farskih Ostrva zaustavljen je tek u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, nakon što su na čudesan način eliminisali Ferencvaroš i Heken.

Norveški Molde je bio bolji, ali tek poslije produžetaka.

Ove godine, šampion Farskih Ostrva, doduše u nešto izmijenjenom sastavu u odnosu na sezonu snova, dolazi na megdan Borcu. Klaksvik je tim iz istoimenog sela od oko pet hiljada stanovnika, na jednom od Farskih ostrva, Bordoj.

Borčev "domaćin" rado se odazvao razgovoru za "Glas Srpske".

- Nisam puno gledao Borac, ispratio sam ovaj dvomeč protiv PAOK-a. Dosta su dobra ekipa, na jednom višem nivou nego ranije. Drago mi je zbgo toga. Iskreno, u nekom razgovoru među nama igračima, očekivali smo da će Borac pobediti i izbaciti PAOK, nakon što su dobro odigrali prvu utakmicu i ostvarili dobar rezultat u Solunu, koji niko nije očekivao. Plus što su uz sebe imali takve navijače i atmosferu. Nismo pravili neke dublje analize, zato što smo mi imali utakmicu, bili smo fokusirani na Malme. Prvenstvo se nastavlja, takođe. U nedelju imamo jako bitnu utakmicu u šampionatu. Treći smo na tabeli, prvenstvo se završava krajem oktobra. Borimo se za prvo mesto sa Vikingurom. Mislim da ćemo narednih dana prebaciti sav fokus na Borac, da ih detaljno analiziramo. Svakako se, opet kažem, radi o kvalitetnoj ekipi, biće veoma teško u Banjaluci uz onu atmosferu i publiku, kakvu samo imamo mi sa naših prostora. Moramo biti maksimalno spremni i ozbiljni. Svestan sam i čitao sam da je ovo istorijska prilika za Borac da se plasira u grupnu fazu evropskih kupova. Banjalučani će biti veoma motivisani i biće nam baš teško. Radujem se tom dvomeču i drago mi je što dolazim u Banjaluku, posle dugo vremena – istakao je Pavlović.

GLAS: Koliko se promijenila Vaša ekipa u odnosu na prošlu sezonu?

PAVLOVIĆ: Otišlo je nekoliko igrača, Norvežana, u odnosu na prošlosezonsku ekipu. Okosnica je ostala ista, samo sada imamo više stranaca, ali treba vremena da se sve složi.

GLAS: Imate i novog trenera, u odnosu na prošlu sezonu.

PAVLOVIĆ: Promenili smo trenera. Bivši trener, Magne Hoset na klupi je tima B36 Toršavn. Sada nas vodi Espen Haug.

GLAS: Evropa je prošle sezone čula za Arnija Frederiksberga, generalnog menadžera kompanije koja prodaje smrznute pice. Dao je šest golova u Evropi.

PAVLOVIĆ: On je najveća zvezda, daje te golove. Ove je već pet puta zatresao mrežu. Na Farskim Ostrvima inače svi koji igraju fudbal i rade druge poslove. Razlika u Ki Klaksviku je što ekipu čine stranci i reprezentativci, ali čak i reprezentativci imaju druge poslove. Jednostavno su navikli. Za razliku od igrača u drugim klubovima u našem su uglavnom svi na pozicijama, rade dobre poslove.

GLAS: Kako igra Klaksvik, koju formaciju preferirate?

PAVLOVIĆ: Igramo direktan fudbal, sa dosta kontakta, presinga, ali protiv bolje ekipe spustimo se niže, što je normalno. Igramo 4-2-3-1 ili 3-5-2, ali znaće nas Puzigaća pročitati, izanalizirati ha-ha-ha.

GLAS: Kakve su ambicije kluba u Evropi ove sezone, sigurno želite ponoviti upsjeh od prošle godine i izboriti grupnu fazu nekog evropskog kupa?

PAVLOVIĆ: Želimo ponovo da se plasiramo u grupnu fazu u Evropi, ali gledajte, ovde nema nekog imperativa, pritiska, kao kod nas. Prioritet nam je da svako da maksimum, da bude na svom nivou, a ako dođe rezultat još bolje. Ništa se ne mora.

GLAS: Vaš stadion je kapaciteta 2.600, ali sa manje od 600 sjedećih mjesta. Borac ćete dočekati u Toršavnu.

PAVLOVIĆ: Prva dva kola Evrope igrali smo u Klaksviku, a sada ćemo igrati u Toršavnu na nacionalnom stadionu, gde igra reprezentacija. Taj teren je veći od našeg, sa veštačkom travom.

GLAS: Kakvo je vrijeme na Farskim Ostrvima u ovo doba godine, šta mogu očekivati igrači Borca?

PAVLOVIĆ: Danas je maglovito i suvo bez padavina, ali onako hladniji je vazduh, može biti najviše 15-ak stepeni. Može se zadesiti da padne kiša, a može biti i lepo vreme, jer je u avgustu najlepše vreme na Farskim Ostrvima, tokom čitave godine. Od januara do maja ovde padaju sneg i kiša, u drugoj polovini godine bude maglovito, bez padavina, nekad duva vetar, baš je loše vreme. Ali svakog avgusta se zadesi da bude lepo, sunčano vreme, sa nekih 15-ak stepeni. Ovde je lutrija što se tiče vremena.

Banjaluka

GLAS: Sjećaš li se kada si sa pionirima Crvene zvezde osvojio memorijal "Duško Ožegović" u Banjaluci?

PAVLOVIĆ: Kako ste se toga setili?! Davno je bilo, deo te ekipe bio je i Filip Stojković, on nam je bio kapiten. Igrali smo na glavnom terenu stadiona u Banjaluci to finale protiv Partizana. Osećao sam se kao da sam osvojio Ligu šampiona.

Puzigaća

GLAS: U Voždovcu ste bili saigrač sa Borčevim pomoćnim trenerom Bojanom Puzigaćom.

PAVLOVIĆ: Nisam verovao, video sam da je trener, razmišljam kako sam ostario. Igrali smo zajedno, mada je on stariji od mene. Prvi put da sam čuo da je neki moj bivši saigrač sada trener. Svaka mu čast, drago mi je zbog njega. Pozdravićete ga puno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana