Dejan Vidić za "Glas": Očekujem još bolji učinak u narednom prvenstvu

Darko Pašagić
Dejan Vidić za "Glas": Očekujem još bolji učinak u narednom prvenstvu

DOBOJ - Iza napadača Sloge Dejana Vidića je možda i najteži period u dosadašnjem dijelu karijere, koji traje od 7. aprila, kada je na utakmici 25. kola Premijer lige protiv Željezničara (0:3) u Modriči zaradio prelom ključne kosti.

Do tog trenutka vodeći strijelac Dobojlija sa 16 golova zaostajao je samo tri pogotka za prvim strijelcem lige Nemanjom Bilbijom iz Zrinjskog i bio strah i trepet za protivničke golmane.

- Od samog početka te utakmice bio sam u nekom kontraritmu, tako da u 27. minutu kod rezultata 0:0 nisam realizovao penal. Usledila je kobna povreda, ali i pravovremena intervencija lekarskog tima, a već naredni dan u bolnici u Doboju me uspešno operisao moj prezimenjak Saša. Njemu, ali i svim ljudima iz kluba, dugujem veliku zahvalnost što sam se brzo vratio na teren - rekao je Vidić, koji je na kraju prošlog prvenstva bio treći strijelac lige iza već pomenutog Bilbije i Hamze Čatakovića iz Sarajeva.

Dani koje je proveo van terena po njegovim riječima bili su dugi kao godina i sa zebnjom je čekao povratak.

- Na sreću oporavak je protekao u najboljem redu i od početka priprema za novo prvenstvo sam u trenažnom procesu. Nisam igrao na nekoliko prvih utakmica, ali protiv Mladosti GAT na terenu sam proveo 30 minuta, sada protiv Laktaša celo poluvreme. Najvažnije da je ona psihološka barijera u glavi probijena - nastavio je Vidić.

U odnosu na prošlu sezonu tim premijerligaša sa stadiona “Luke” je znatno izmijenjen.

- Najvažnije je da je zadržana okosnica ekipe. Polako se uigravamo na treninzima i kroz pripremne utakmice i verujem da ćemo bar ponoviti igre iz prošle sezone, kada smo za mnoge bili veliko iznenađenje. Što se mene tiče u prošlom prvenstvu sam zbog povrede zaustavljen na učinku od 16 golova. Nadam se da će šampionat, koji počinje za desetak dana za mene, ali i za klub biti još uspešniji. Drago mi je što se vratio Toni Jović sa kojim sam imao odličnu saradnju na terenu i verujem da ćemo ponovo biti ubitačan tandem - dodao je Vidić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana