Dejan Vidić nakon prvenca u sezoni: Biće još dosta golova, samo da zdravlje posluži

Darko Pašagić
Dejan Vidić nakon prvenca u sezoni: Biće još dosta golova, samo da zdravlje posluži

DOBOJ - Pogotkom Dejana Vidića u 23. minutu duela sa Širokim Brijegom Sloga došla je do prve pobjede u ovoj sezoni, a ujedno najbolji strijelac Dobojlija u prošlom prvenstvu, kada je postigao 16 golova, prekinuo je post koji je trajao sam jedan dan manje od punih šest mjeseci.

Naime, 16. marta u meču 23. kola Premijer lige za prošlu sezonu odigranom u Modriči između Sloge i Tuzla sitija (3:1) Vidić je sa dva pogotka bio najzaslužniji za pobjedu svog tima. Nedugo poslije toga, 7. aprila u 25. kolu ovaj 31-godišnji napadač iz Srbije nije imao svoj dan. Prvo u 27. minutu duela protiv Željezničara (0:3) u Modriči nije iskoristio penal, a onda se desilo ono što nijedan fudbaler ne želi - povreda koja ga je duže vrijeme odvojila od terena. Zamijenjen je u 69. minutu i poslije ljekarskih pregleda ustanovljeno je da se radi o prelomu ključne kosti. Dan kasnije je i operisan u dobojskoj bolnici, što je značilo da je za njega prvenstvo završeno. Iako nije nastupao na četvrtini utakmica, na kraju je bio treći strijelac lige sa 16 golova.

- Bio je to za mene veoma težak period koji je, srećom, prošao. Od početka priprema za novu sezonu bio sam u trenažnom procesu, a stručni štab sa Vladom Jagodićem na čelu je dozirao moj rad i igranje tokom kontrolnih utakmica. Bilo je iz početka malo straha da se ponovo ne povredim, ali sve je to sada iza mene - naglasio je Vidić.

Izgleda da je trebalo da postigne prvi pogodak u sezoni da Sloga dođe do prve pobjede.

- Ako je suditi po statistici, tako ispada, ali sigurno je drugačije. Naime, trebalo je na početku sezone da se svi zajedno uklopimo u celinu, jer je tu dosta novih igrača. Čini se da je to sada konačno sve na svom mestu, što znači da bismo u narednim kolima mogli da počnemo da pružamo partije kakve se od nas očekuju, a, naravno, i da napravimo pomak na tabeli. Svi smo svesni da imamo veoma kvalitetnu ekipu, ali očigledno treba vremena da proradimo - nastavio je Vidić.

Očekuje da i ove sezone ima zapažen golgeterski učinak.

- Važno je da sam postigao prvi pogodak, sada će biti mnogo lakše. Siguran sam da će ih biti još mnogo na mom kontu, samo je važno da me mimoiđu povrede i da budem zdrav. Sve ostalo će doći samo po sebi - dodao je Vidić.

Velež

Pred fudbalerima Sloge je u petak od 18 časova na stadionu “Rođeni” u Mostaru novi ispit. Rival u sedmom kolu Premijer lige biće im Velež.

- Sigurno da nas očekuje veoma zahtevna utakmica. Velež sigurno nije otvorio sezonu onako kako su planirali, doživeli su i debakl na evropskoj sceni i sada pod vođstvom novog trenera sigurno žele da se vrate u sam vrh tabele. Sve je to dodatni imperativ za ekipu, a i nama će biti puno lakše igrati posle ove prve pobede - naglasio je napadač Sloge Dejan Vidić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana