Dejan Lekić o sjajnim rezultatima bivšeg kluba za “Glas”: Đirona može do titule

Dejan Kondić
Dejan Lekić o sjajnim rezultatima bivšeg kluba za “Glas”: Đirona može do titule

BEOGRAD – Svega nekoliko dana ostalo je do kraja 2023. godine koja će se, bar ta njena druga polovina, u španskom fudbalu pamtiti po čudesnoj igri i rezultatima fudbalera Đirone.

Mali tim velikog srca iz Katalonije na tabeli je rame uz rame trofejnom Realu, a sedam koraka ispred Barselone i Atletika. Ne planiraju izabranici trenera Mičela sad da stanu, žele da nastave san i da se ne bude. Uz njih su i znani i neznani.

Palčeve im drži i Dejan Lekić, što je i potvrdio u razgovoru za “Glas Srpske”. Nekadašnji napadač Crvene zvezde i bivši golgeter novosadske Vojvodine Ranko Despotović jedini su srpski fudbaleri koji su nosili Đironin dres.

- Đirona već nekoliko godina slaže ovaj tim. Još kad sam ja bio tamo 2016. godine, već tada se počeo praviti ovaj projekat. Tada im je prevashodna želja bila da uđu u Primeru. Ovo što sada rade je ogroman uspeh. Velika je to zasluga svih u klubu, igrača i trenera Mičela prevashodno. Zašto pominjem trenera? On je u klubu već dve, tri godine. Bio je tu i u drugoj ligi. Tada je vezao nekoliko poraza, čak su se borili za opstanak u Segundi. Međutim, sportski direktor je odlučio da ostane. Bio je istrajan u ideji da treba da dobije još jednu šansu i ta Mičelova filozofija igranja za gol više je došla do izražaja. Napravio je jednu ekipu koja igra napadački fudbal, bez obzira da li je rival, Real, Barsa, Osasuna ili bilo ko drugi. Mislim da mogu do kraja, jer stvarno igraju odlično. Španci za njih kažu “grande sorpresa”, veliko je to iznenađenje, ali se navikavaju. Fudbal u Španiji je na visokom nivou i svaka ekipa od prve do treće lige je visoko profesionalna. Dakle, Đirona jeste iznenađenje i za njih, ali smatraju da nisu slučajno pri vrhu - referisao je Lekić.

Prije nepunih sedam godina 1. januara 2016. godine Lekić je postao prvo pojačanje u tom momentu sedamnaestoplasirane ekipe na tabeli španske druge lige.

– Mesec i po dana sam bio u Indiji. Dobio sam poziv Đirone koji sam oberučke prihvatio. Jesu bili u teškoj situaciji u tom momentu, borili su se za opstanak, ali bio sam optimista. Igrali smo napadački fudbal. Ušli smo u plej-of za plasman u Primeru. U finalu Osasuna je bila bolja u dvomeču od nas. Već tada smo bili blizu da se vratimo u elitu. Igrao sam i ja dobro, za šest meseci dao sam pet golova na 17 utakmica. Pomogao sam ekipi, ali i sebi jer sam posle prešao u Majorku - istakao je Lekić. 

Kompletan intervju sa Dejanom Lekićem imaćete priliku pročitati u božićnom izdanju “Glasa Srpske”.

Budući trener

Bivši reprezentativac Srbije živi na relaciji Španija - Beograd. Praktično, prije tri godine je okačio kopačke o klin.

- Opredelio sam se da krenem malo da rešavam licence za trenera. Sad sam u tome. Idem postepeno, pratim utakmice, gledam. U kontaktima sam sa nekim prijateljima iz Španije i Srbije. U perspektivi sebe vidim kao trenera. Probaću, za početak. Tvrdim i dan-danas da ne mogu svi da budu treneri, videćemo šta će biti - rekao je Lekić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana