Dejan Joveljić za “Glas Srpske”: Ne odvajam se od Mesija i Suareza

Dejan Kondić
Dejan Joveljić za “Glas Srpske”: Ne odvajam se od Mesija i Suareza

SAN HOZE - Tri stvari u Americi su neizbježne: smrt, porez i golovi Dejana Joveljića. Povremeni reprezentativac Srbije igra sezonu života u dresu Los Anđeles Galaksija.

Bijeljinac je postigao gol na gostovanju u San Hozeu kod istoimene ekipe u trijumfu od 3:0. Bio je to njegov 12. pogodak u sezoni na 19 utakmica, a ima i šest asistencija. Na diobi je četvrtog mjesta u MLS-u sa legendama iz Inter Majamija Lionelom Mesijem i Luisom Suarezom. Najefikasniji sa 16 pogodaka je bio Kristijan Arungo iz Solt Lejka, dok je Belgijanac, inače nekadašnji igrač Liverpula Kristijan Benteke dao 14 u DC Junajtedu. 

- Mesi i Suarez će sigurno biti u samom vrhu liste strijelaca na kraju, tako da ne želim da se mrdam od njih, a ako budem u prilici, možda ih i prestignem - uz osmijeh je poručio Joveljić.

Njegov klub je u sjajnoj formi. “Galaktičari” su vezali četiri uzastopne pobjede. Galaksi je imao očajnu prošlu sezonu, nije bio ni blizu plasmanu u plej-of, ali u novom šampionatu najtrofejniji klub “preko bare” odlično igra. Odlaskom Meksikanca Havijera Ernandeza Čičarita, Joveljić je dobio glavnu rolu, starter je i pokazao je da je gol-mašina kao što je bio u mlađim kategorijama Crvene zvezde. Narednog mjeseca za ovaj tim će početi da igra i Nijemac Marko Rojs, novajlija iz Borusije iz Dortmunda, pa se može očekivati da Galaksi krene u borbu za titulu u najjačem šampionatu SAD koji je iz godine u godinu sve jače.

- Osjećam se odlično. Stvarno dobro igramo, ove godine imamo mnogo dobar tim sa igračima koji, da tako kažem, odgovaraju nekom mom stilu igre.  Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu do plej-ofa - istakao je Joveljić. 

Sjajni golgeter pratio je nastupe reprezentacije Srbije na tekućem Evropskom prvenstvu. Žali što “orlovi” nisu prošli grupu, ali ga je obradovao nastup “komšije” Luke Jovića, jedinog strijelca srpskog nacionalnog tima na EP.

- Čestitao sam mu na postignutom golu i poželio sreću u nastavku, ali, nažalost, nismo uspjeli da prođemo grupu, što ne znači da na sljedećem većem takmičenju nećemo - zaključio je u javljanju za “Glas” iz San Hozea napadač LA Galaksija Dejan Joveljić. 

Reprezentacija

Dejan Joveljić dugo je figurirao kao jedna od napadačkih opcija reprezentacije Srbije. U dresu nacionalnog tima postigao je dva pogotka (oba protiv Jordana u prijateljskoj utakmici) u šest odigranih utakmica. Nema sumnje da u Fudbalskom savezu Srbije prate učinak 24-godišnjeg špica. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana