David Vuković, fudbaler Borca: Osjećaj koji se ne zaboravlja

Darko Pašagić
David Vuković, fudbaler Borca: Osjećaj koji se ne zaboravlja

BANjALUKA - Jesenji šampion Borac u proljećni dio sezone ušao je pobjednički savladavši na Gradskom stadionu Tuzla siti sa 2:1, a ovaj meč sigurno će najduže pamtiti 20-godišnji David Vuković koji je prvi put bio starter u dresu Banjalučana u premijerligaškom okršaju.

Ovaj mladić je debi u eliti BiH imao praktično prije tri godine kada je u posljednjem kolu sezone 2020/21 protiv Slobode u Tuzli ušao u samom finišu susreta i od tada mu se nije ponovo ukazala prilika da bude na terenu.

- Zaigrati od prvog minuta i to još pred svojom publikom za voljeni klub je san svakog Banjalučanina i presrećan sam što mi se ostvario. Ovo je osjećaj koji se na zaboravlja i sigurno ću ga pamtiti do kraja života - naglasio je Vuković.

Na terenu je proveo 75 minuta i po njegovim riječima zadovoljan je kako je odigrao.

- Istina, bilo je malo treme pred sam početak meča, ali smatram da sam dobro odradio posao. Sigurno je da će to biti još bolje u narednim susretima kada se još malo oslobodim pritiska - rekao je ovaj krilni napadač.

Presrećan je što se sa pozajmice iz Laktaša vratio u Borac i što je odmah dobio priliku da pokaže šta zna.

- Jedno je igrati Prvu, a sasvim nešto drugo Premijer ligu. Razlika je ogromna, ali očekujem da ispunim ne samo svoja, ve­ć i očekivanja stručnog štaba - istakao je Vuković.

U narednom kolu Borac gostuje kod Veleža u Mostaru.

- Idemo polako iz utakmice u utakmicu i u svaki susret ulazimo sa željom da pobijedimo. Tako će biti i u Mostaru – dodao je Vuković.

“Crveno-plavi” su do pobjede protiv Tuzla sitija došli pogocima Jove Lukića u 24. i 53. minutu, seriju bez poraza u Premijer ligi povećali su na 19 susreta i u prednosti su u odnosu na drugoplasirani Zrinjski čak devet bodova.

- Odigrali smo dobru utakmicu 70 i više minuta. Kontrolisali smo sve, imali dosta prilika koje nismo iskoristili. Štaviše, u nastavku smo imali još dvije, tri šanse. Na kraju smo dozvolili da nam rival postigne pogodak, ali je najvažnije da smo dobili utakmicu i ostvarili zaslužen trijumf - naglasio je šef stručnog štaba Banjalučana Vinko Marinović.

Parovi 20. kola: Zvijezda 09 – Sarajevo, Široki Brijeg – Željezničar, Zrinjski – Igman, GOŠK – Sloga (D); Velež – Borac, Tuzla siti – Posušje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana