Danilo Teodorović, napadač Voždovca koji je srušio Crvenu zvezdu, za “Glas”: Nisam očekivao kiks Dragovića

Dejan Kondić
Danilo Teodorović, napadač Voždovca koji je srušio Crvenu zvezdu, za “Glas”: Nisam očekivao kiks Dragovića

BEOGRAD - Fudbaleri Voždovca napravili su najveće iznenađenje u dosadašnjem toku Superlige Srbije savladavši na krovu Crvenu zvezdu s 3:2. Pogodak koji je potopio sve nade šampiona djelo je Danila Teodorovića.

Prvi put poslije oktobra 2021. i duela u Surdulici “crveno-bijeli” su kapitulirali u domaćem prvenstvu. Učesnika Lige šampiona srušila su njegova djeca. Vodeći gol djelo je Borislava Burmaza, a nakon gola Mihajla Neškovića, još jedan polaznik omladinske škole tima s “Marakane” Teodorović je pogodio za “nestvarnih” 3:0. Kasnije je Zvezda preko Milana Rodića i Gelora Kange s bijele tačke samo ublažila poraz. Banjalučanin je u igru ušao u 55. minutu umjesto Burmaza, a svega šest minuta kasnije iskoristio je kiks kapitena šampionskog tima, Aleksandra Dragovića i lijepim lobom matirao Omrija Glazera.

- Ne mogu reći da sam znao da će Dragović napraviti grešku, ispratio sam akciju do kraja jer je to moja obaveza kao napadača. Bio sam svjež u tim trenucima jer sam malo prije toga ušao u igru. Dragović je baš tad pogriješio, ali vidjeli ste da nakon toga nije dao nijedan netačan pas. Ali baš u tom momentu napravio je kiks i rutinski sam realizovao šansu koja mi se ukazala. Vidio sam da je Glazer baš izašao ispred gol-linije i uputio sam udarac koji je bio najbolji u tom momentu - istakao je Teodorović u razgovoru za “Glas Srpske”.

Na stadionu, a ni pored malih ekrana, niko nije mogao da vjeruje da mlađarija tima iz Zaplanjske ulice “melje” šampiona.

- U momentu nisam mogao da vjerujem šta se dešava, da postižemo te golove. Fantastično je bilo, ostavili smo srce na terenu. Potrudili smo se maksimalno, svi smo dali sve od sebe. Zaslužili smo. Zvezda je uprkos svemu imala mnogo šansi, što je i očekivano jer je u pitanju zaista kvalitetan tim. Imali smo sreće, ali smo je i zaslužili - rekao je Teodorović.

Izabranici Marka Savića nisu mnogo slavili, jer kako kaže Teodorović, već su okrenuti predstojećim izazovima.

- Proslavili smo u svlačionici uz “Vruću čokoladu”, to je neka naša tradicionalna pjesma već nekoliko sezona. Nismo nešto pretjerano slavili, jer smo bili umorni poslije utakmice, a već smo fokusirani na naredne treninge. Drago nam je zbog tri boda, prvenstveno, a i zbog postignuta tri gola. Pored tih pogodaka imali smo još nekoliko prilika. Već se okrećemo narednim obavezama, u narednom kolu gostujemo Napretku u Kruševcu, a nakon toga ide reprezentativna pauza - zaključio je Teodorović.

Bahar: Pohvala rivalu

Čak 11 pobjeda zaređao je Barak Bahar na klupi Crvene zvezde, ali je protiv “zmajeva” naišao na tvrdo. Dobra opomena pred Evropu i Ligu šampiona, mada Izraelac nije bio previše zabrinut.

- Nismo srećni, ali smo izgubili od vrlo dobrog tima koji je igrao pametno. Igrali su baš dobro, prenosili su loptu gdje god je trebalo i kažnjavali su nas u svakoj prilici koju su imali. Nismo radili ono što inače radimo... Morali smo da igramo bolje i da se adaptiramo. Bila je lijepa atmosfera, trava je bila sintetička. Ja mogu samo da pohvalim trenera rivala i njegov tim - rekao je Bahar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana