Danilo Šipovac pojačanje dobojskog premijerligaša: Sloga želi u gornji dio lige

Darko Dragičević
Danilo Šipovac pojačanje dobojskog premijerligaša: Sloga želi u gornji dio lige

ZLATIBOR - Fudbaleri Sloge na Zlatiboru obavljaju drugu fazu priprema za novu sezonu u Premijer ligi BiH. Dobojski tim će u novu sezonu ući u osjetno promijenjenom sastavu u kojem je sad dosta mladih fudbalera, željnih dodatne afirmacije.

Jedan od mlađih jeste svakako i Danilo Šipovac. Krilni fudbaler je došao u Slogu nakon što je raskinuo saradnju sa Zrinjskim, a veći dio je proveo na pozajmicama u Koperu i zatim u Leotaru. Prošle polusezone je za trebinjski klub odigrao 12 mečeva u kojima je imao gol i asistenciju.

Šipovac ističe kako se nada da će ova sezona biti njegova i zbog toga veoma vrijedno radi na pripremama.

- Brzo sam se adaptirao prilikom dolaska u Slogu. Ljudi iz kluba su me lijepo dočekali, primljen sam sjajno. Većinu igrača sam poznavao odranije, a s dosta njih sam dijelio i svlačionicu u drugim klubovima tako da nije bilo problema da se odmah uklopim u tim. Imamo dosta mladih igrača, željni smo dokazivanja tako da vjerujem da možemo ostvariti dobre rezultate - istakao je Šipovac.

Dobojski tim je nakon serije odlazaka dovodio nove igrače pa će u narednoj sezoni ekipa većinom biti sastavljena od igrača iz Republike Srpske te da će biti spoj mladosti i iskustva. 

- Sloga je ove sezone ciljano dovodila igrače i mislim da su napravili jedan fin spoj mladosti i iskustva. Atmosfera u ekipi je veoma dobra, što se vidi i na treninzima i utakmicama. Klub se izjasnio da želi biti stabilan premijerligaš, kako bi bio u gornjem dijelu tabele. Na nama je da ove pripreme odradimo što bolje možemo, zatim se uigramo i spremno dočekamo drugu sezonu kluba u elitnom rangu. Sigurno je da ova ekipa ima veliki motiv da se dokaže i da naredne sezone bude još bolja - poručio je Šipovac.

Sigurno da 23-godišnji igrač želi tome dati puni doprinos.

- Radimo odlično i očekujem da ekipa bude na visokom nivou, a kada je tako uvijek iskoči nekoliko pojedinaca. Nadam se da ću svojim igrama dati doprinos dobrim rezultatima ekipe i da ćemo na kraju svi biti zadovoljni. Na meni je da se nametnem stručnom štabu za zvanične mečeve i da opravdam očekivanja navijača, stručnog štaba i uprave. Znamo svi šta nas očekuje naredne sezone, ekipa je pojačana i zbog toga se nadam najboljem - dodao je na kraju krilni igrač.

Jagodić formira tim

Trener Vlado Jagodić na mečevima protiv Kapfenberga i Spartaka pružio je šansu svim igračima. Ipak nakon meča protiv Rudara iz Pljevlja sve više će krenuti s uigravanjem startne postave i borbom za mjesto u timu, tako da će pojedini igrači dobijati sve veću minutažu tokom priprema kako bi se iskristalisala ekipa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana