"Dani fudbala Republike Srpske" 14. marta u Banjaluci

Srna
Foto: Ilustracija

Manifestacija "Dan fudbala Republike Srpske" u organizaciji Fudbalskog saveza Republike Srpske i "Sportskog žurnala" biće održana 14. marta u Banskom dvoru u Banjaluci.

Na manifestaciji će biti dodijeljene nagrade u pet kategorija. Titula najboljeg fudbalera nosi naziv "Velimir Sombolac", najperspektivnijeg igrača "Srđan Kačar", a za najboljeg fudbalskog radnika "Ilija Pantelić".

Najbolji trener u godini dobija priznanje "Ilija Miljuš", dok laureat u sudijskoj branši postaje vlasnik priznanja pod imenom Ratko Kragulj, navodi se na sajtu Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Posebnu dimenziju svečanosti daće dvije internacionalne nagrade Zlatna povelja "Miljan Miljanić" za poduhvat i ostvarenja u fudbalu, kao i priznanje ambasador fudbala "dr Mihajlo Andrejević Andrejka".

Takođe, nagrada za životno djelo "dr Milan Jelić" nosi poseban ekskluzivitet, a dodjeljuje se zaslužnim članovima i ljudima koji su ostavili dubok trag u fudbalu Republike Srpske, dodaju iz Fudbalskog saveza.

Prvi čovjek Organizacionog odbora Vico Zeljković rekao je da će 14. marta Republika Srpska dobiti nove laureate na koje će biti ponosni.

Zeljković je naveo da nema sumnje da će to biti istinski fudbalski praznik ne samo u Banjaluci, već i cijelom regionu.

"Mi ćemo se, kao domaćini, potruditi da sve goste dočekamo i ispratimo na dostojanstven načim, samo onako kako mi to znamo i umijemo", dodao je Zeljković.

On je naveo da ove godine planiraju da podijele i tri Zlatne plakete Fudbalskog saveza Republike Srpske.

"Ali, ne bih dalje da otkrivam detalje. Već sada je interesovanje za `Dan fudbala Republike Srpske` veliko, a trudićemo se da cjelokupni tok manifestacije bude direktno prenošen na televiziji", dodao je Zeljković.

Svečanost će biti održana tačno u podne u Koncertnoj dvorani Banskog dvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana