Dan koji donosi promjene u crno-bijelom svijetu?

GS
Foto: B92

BEOGRAD - Ponedjeljak, 21. oktobar 2024. godine, mogao bi biti upisan u istorijskim knjigama Fudbalskog kluba Partizan kao dan odlaska predsjednika Milorada Vučelića i generalnog direktora Miloša Vazure.

Mnogi će reći, i neće pogriješiti, da je to jedan od najneuspješnijih vodećih tandema u 79-godišnjoj istoriji velikana srpskog fudbala, piše B92.

Upravo pod njihovim patronatom taj velikan je potpuno posrnuo i dotakao dno, zbog čega će ovog popodneva svi navijači Partizana nestrpljivo čekati "puš" vesti da su Vazura i Vučelić, posle devet godina, konačno napustili svoje pozicije.

To bi trebalo da se dogodi na Skupštini koja će od 14.00 biti organizovana na Sportskom centru "Teleptik", na kojoj bi dužnosti trebalo da budu razrešeni, pored pomenute dvojice, i svi članovi Upravnog odbora.

Najavljeno je da će biti organizovano rukovodeće telo u prelaznom periodu, kojim će predsjedavati Rasim Ljajić.

Dugogodišnji političar i bivši ministar u vladi Republike Srbije se nametnuo kao spasilac, barem tako on ističe, te se brojna armija navijača nada da bi uz njega klub mogao da krene sa "mrtve tačke" i dna koje je dotaklo najnižu tačku nedavnim porazom u 174. "vječitom" derbiju od Crvene zvezde u Humskoj (0:4).

Naravno da i uz njegovo ime stoji znak pitanja i opravdana sumnja, ali je situacija posle Vučelića i Vazure toliko teška, da je svima jasno da se nikakve značajne promjene ne mogu desiti "preko noći".

"Svi prijatelji, oni koji me sretnu i znaju, kažu: 'Jesi li ti normalan? Šta će to tebi, ne treba ti da ideš u taj mulj, niko iz njega nije izašao čist. Ne treba ti to sada na kraju karijere'. Ali čovek je satkan od čudnog materijala. Dok nisam ušao u fudbal, mislio sam da u politici ima svega i svačega. Ali u politici su časne sestre za ono što možete da vidite i doživite u fudbalu", rekao je Ljajić gostujući u subotu na TV Prva.

Ako njegovo ime nije, onda je kod navijača optimizam probudila najava da će u novoj upravi svoje mjesto imati Predrag Mijatović, kao bivši direktor Reala iz Madrida sa kojim je išao na krov Evrope i kao igrač i kao funkcioner.

Takođe, njemu uz rame biće i Danko Lazović, Zoran Bata Mirković, Gordan Petrović... Imena koja imaju neki kredibilitet u crno-belom svijetu.

No, činjenica je da je pred svima njima i ostatkom nove garniture, Sizifov posao, piše B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana