Damir Hrelja, fudbaler Borca: Hvala saigračima što su bili uz mene

Darko Pašagić
Damir Hrelja, fudbaler Borca: Hvala saigračima što su bili uz mene

TUZLA – Poslije četiri uzastopna domaća trijumfa fudbaleri Borca nastavili su pobjedničku seriju pošto su na gostovanju na “Tušnju” savladali Tuzla siti sa 2:1.

Poslije uvodne inicijative domaćina i nekoliko poluprilika Banjalučani su preuzeli konce u svoje ruke i to su krunisali u 24. minutu. U debiju za Borac Damir Hrelja se odlično snašao poslije ubačenog auta i savladao Nevresa Fejzića koji se nakon auta odlično snašao u kaznenom prostoru i pogodio po prvi put u dresu Borca za 1:0.

Samo tri minute kasnije “crveno-plavi” su postigli i drugi pogodak. Poslije centaršuta Zorana Kvržića mrežu je zatresao Jovo Lukić i udvostručio prednost svog tima. Domaći su imali nekoliko prilika za gol, ali se opet istakao golman Milan Mijatović.

Poslije toga izabranici Vinka Marinovića imali su nekoliko prilika da potvrde pobjedu, ali nisu bili precizni “rezervista” Milan Makarić i Hrelja.

Kazna je stigla u 77. minutu kada je rezervni fudbaler premijerligaša iz Siminog Hana mladi Hamza Redžić pogodio sa 1:2 i time meč vratio u rezultatsku neizvjesnost. Međutim, do kraja susreta nije bilo golova i bodovi su otišli u Banjaluku.

Hrelja nije krio zadovoljstvo zbog nove premijerligaške recke i svog postignutog gola, ali u prvi plan ističe učinak svojih saigrača.

- Želim da pohvalim čitavu ekipu. Svi su dali maksimum na terenu. Želim da zahvalim svojim saigračima koji su me podržali poslije povratka iz teške povrede. Postigao sam gol, imao sam priliku za još jedan, ali najvažnije je da smo ostvarili pobjedu i da smo osvojili nova tri boda – naglasio je Hrelja.

Zadovoljan je bio i trener Marinović.

- Čestitao bih svojim igračima. Mislim da su bili teški uslovi, teško i jednoj i drugoj ekipi. Tuzla siti imao je u otvaranju utakmice izuzetno dobru priliku poslije naše greške gdje je naš golman dobro reagovao. Uspjeli smo dati dva gola u kratkom razdoblju što nam je dalo dodatno samopouzdanje na ovakvom terenu. Drugo poluvrijeme je obilježila igra išla s dugim loptama i s opterećenjem na našu zadnju liniju. Imali smo situacije za treći gol, ali nismo do njega došli. Rival je stigao do gola, pokušao i do izjednačenja, ali na našu sreću mi smo sačuvali prednost i došli do pobjede - istakao je trener Borca.

Vremena za predah nema, jer Banjalučani već u srijedu od 18.30 časova na stadionu “Pecara” u Širokom Brijegu protiv istoimenog domaćina igraju odgođenu utakmicu prvog kola.

- Biće to duel prve dvije ekipe na tabeli i imamo dovoljno vremena da se za njega i fizički i psihički, ali i taktički spremimo. Bilo bi odlično da i u ovom susretu nastavimo seriju dobrih rezultata – dodao je Marinović.

Ostali rezultati i strijelci osmog kola Premijer lige: GOŠK - Igman 4:0 (Skorup 45+1. penal, Musulin 64, Obšivač 80, Hasukić 88), Široki Brijeg - Sarajevo 1:0 (Činedu 73), Zrinjski – Željezničar 2:1.

Parovi osmog kola (subota i nedjelja, 30. septembar i 1. oktobar): Sarajevo – Zvijezda 09, Željezničar – Široki Brijeg, Igman – Zrinjski, Sloga – GOŠK, Borac – Velež, Posušje – Tuzla siti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana