Dalić: Igramo protiv najvećeg favorita na Svjetskom prvenstvu, ali smo spremni za Brazil

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

 DOHA - Igramo protiv najvećeg favorita na Svetskom prvenstvu u Kataru, ali smo spremni za meč protiv Brazila, izjavio je danas selektor hrvatske fudbalske reprezentacije Zlatko Dalić.

Hrvatska će se sutra sastati sa Brazilom u četvrtfinalu Mundijala u Kataru. Hrvatska će po treći put igrati u četvrtfinalu Mundijala.

"Napravili smo veliki uspjeh ulaskom u četvrtfinale SP. Igramo protiv najvećeg favorita, spremni smo, trudićemo se, čeka nas teška utakmica, a Brazil je favorit", rekao je Dalić na konferenciji za novinare, prenosi Hina.

Hrvatska je prije četiri godine na SP u Rusiji osvojila drugo mjesto, pošto je u finalu poražena od Francuske 4:2.

"Možda će ovo da bude za nas najzahtjevnija utakmica. Došla je možda prerano, ali nekada te žrijeb pomazi, a nekada ne. Mislim da je Hrvatska jedina od malih zemalja, koja je nakon uspjeha na jednom SP, to ponovila i na drugom. To je sjajno, ali nećemo i ne želimo tu da stanemo. Pokušaćemo da pobjedimo Brazil", dodao je selektor Hrvatske.

On je ponovio da je Brazil najbolji tim na Mundijalu u Kataru.

"Brazil je najbolja, najbrža, najenergičnija ekipa na ovom SP, opasnost dolazi sa svih strana. Moramo da budemo oprezni, koriste sve šablone", naveo je Dalić.

Selektor Hrvatske je istakao da je sa stručnim štabom analizirao sve mečeve Brazila u Kataru, a posebno duel sa Srbijom.

"Gledali smo tu utakmicu, Srbija je igrala odlično 60 minuta i dobro je parirala, dobro se otvarala. Upala je u zamku i postala nervozna kada su došle situacije, koje im nisu išle u korist. Srbija je poslije gola Brazila pala i ušla je u njihov ritam. Ne smijemo da upadnemo u nervozu, moramo da budemo disciplinovani, vratimo se u formaciju i čuvamo loptu", poručio je Dalić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana