Da mreže ostanu netaknute: Akademija Asmir Begović i Mozzart stvaraju vrhunske golmane

Mozzart
Da mreže ostanu netaknute: Akademija Asmir Begović i Mozzart stvaraju vrhunske golmane

Na Akademiji Asmir Begović u Sarajevu godinama rade sa talentovanim, mladim golmanima, a na njihovim kampovima širom BiH, ali i svijeta, stasavaju budući čuvari mreža. Uz mlade nade godinama je i kompanija Mozzart koja budućim vrhunskim sportistima pomaže da golmansko umijeće stiču od svog idola.

Proteklih šest godina Akademija čuvenog golmana Asmira Begovića organizuje redovne treninge, ali i ljetnje i zimske kampove u brojnim gradovima širom BiH. Njihove stručne edukacije do sada je pohađalo stotine mladih golmana iz naše zemlje.

Uz njih je, već godinama, kompanija Mozzart kao sponzor koji im daje snažan vjetar u leđa u formiranju novih, vrhunskih čuvara domaćih i svjetskih golova. Regionalni lider do sada ih je podržao tokom više sezona zimskih i ljetnjih kampova, a sve kako bi talentovanim golmanima naše zemlje omogućili da krenu stopama svog idola, legendarnog Asmira Begovića.

A kako je to izgledalo na terenu i šta je Asmir poručio mladim talentima, pogledajte:

Iskustvo i znanje, koje je stekao braneći domaće i evropske golove, nekadašnji reprezentativac BiH i aktuelni član engleskog LjPR, Asmir Begović odlučio je prenese mladim naraštajima. Zato je 2018. godine u Sarajevu osnovao Akademiju koja danas djeluje u Engleskoj i Njemačkoj.

Od tada su treneri Akademije fokusirani na individualni rad s polaznicima, razvoj i jačanje osnovnih golmanskih tehnika, kao i na sve zahtjeve koje moderni nogomet ima od igrača na golmanskoj poziciji.

Ponosni su na odličnu saradnju koju njeguju sa klubovima i trenerima širom Bosne i Hercegovine jer su u brojnim gradovima radili sa golmanima iz lokalnih timova i iz prve ruke se uvjerili u njihov kvalitet i talenat.

A u kvalitet rada Akademije uvjerili su se i u kompaniji Mozzart iz koje poručuju da će nastaviti sa kontinuiranom podrškom za mlade golmane kako bi ostvarili svoje snove na terenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana