Da li će se Mitrović odazvati na Piksijev poziv?

GS
Da li će se Mitrović odazvati na Piksijev poziv?

BEOGRAD - Selektor Srbije okupiće u ponedjeljak ekipu bez dvocifrenog broja igrača sa Evropskog prvenstva. Svi se pitaju kakva je situacija sa Mitrovićem i Milinković-Savićem.

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi neće moći da računa na trojicu nosilaca igre reprezentacije na startu Lige nacija - Aleksandra Mitrovića, Sergeja Milinković-Savića i Dušana Vlahovića. Uz ranije povlačenje kapitena Dušana Tadića, to ostavlja jasan zaključak da će "orlovi" igrati u drastično promijenjenom timu u odnosu na prethodne cikluse i na Evropsko prvenstvo.

Iako je selektor Dragan Stojković izričito rekao da je u kontaktu sa igračima i da odsustvuju zbog privatnih razloga (Vlahović), povrede leđa (Sergej) i zadnje lože (Mitrović), sve što se događalo ovog ljeta na Evropskom prvenstvu ostavlja prostor za nagađanja da se iza svega možda krije tihi bojkot.

Dušan Tadić veoma je glasno izrazio nezadovoljstvo svojim statusom u reprezentaciji, kao što su svi mogli da vide da je Aleksandar Mitrović bio nezadovoljan kada je napuštao igru u meču protiv Engleske. Iako je u preostala dva susreta bio na terenu od početka do kraja, niti je dao gol, niti je ostavio utisak da je spreman da nastavi kao prije Evropskog prvenstva. Govorio je tada o potencijalnom povlačenju iz nacionalnog tima i nije htio da eksplicitno kaže da se neće povući.

- Bože zdravlja, vidjećemo, rano je za te priče, mislim da treba da pustimo da prođe vrijeme, ohladimo glave, ne treba vruće glave donositi odluke. Pričam sa porodicom, saigračima, vidjeću… Za sada sam tu i Bože zdravlja ostaću, rekao je tada Mitrović i ostavio veliki znak pitanja i mnogo nedoumica oko toga da li želi da i dalje igra pod Piksijevim vođstvom.

Demanti te najave iznio je samo Stojković i iako Sergej Milinković-Savić ne daje izjave za medije, u ovom slučaju je možda i on potezom rekao sasvim dovoljno. Kao što je i igrama na Evropskom prvenstvu pokazao da bi njegovo odsustvo možda i najmanje zabolilo Piksija ili svakog drugog selektora kada govorimo o navedenom triju igrača.

Piksi će se obratiti javnosti u ponedjeljak i najavio je da će razgovarati o svemu, uz objašnjenje da su stvari veoma jednostavne. Iako u ovom trenutku ne izgledaju tako ni na koji način kada je u pitanju reprezentacija. Pročitajte kako izgleda spisak Srbije na kojem sada neće biti 11 igrača sa Evropskog prvenstva.

Srbija će u Ligi nacija igrati protiv Španije 5. septembra na stadionu "Rajko Mitić", a tri dana kasnije gostovaće Danskoj na "Parkenu" u Kopenhagenu, piše Mondo.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana