Ćurić opet na klupi Leotara

D.D.
Uloga trenera mu najviše odgovara : Ćurić
Foto: Čedo Mucović FK Leotar | Uloga trenera mu najviše odgovara : Ćurić

TREBINjE – Upravni odbor Fudbalskog kluba Leotar imenovao je za novog trenera Olega Ćurića koji se tako vraća na ovu poziciju a njemu će u radu pomagati Anel Ramić, kondicioni trener Nemanja Andrić i trener golmana Boško Milenkov

Ćurić je i ranije vodio prvi tim, sa kojim je došao iz Druge lige do Premijer lige, a bio je i pomoćni trener u Premijer ligi, te je sa klubom osvojio Kup Republike Srpske.

Na startu sezone je bio sportski direktor a vodio je treninge ekipe.

-Uz prvi tim sam od starta priprema, jer sam prvobitno bio imenovan za sportskog direktora. Iskreno, mnogo mi je draža i bliža ova nova/stara uloga. Radimo, treniramo i sklapamo tim za novu sezonu. Kompletiran je i stručni štab i očekujem da u ovoj sedmici imamo formiran i igrački kadar, a već nas u srijedu očekuje prva pripremna utakmica protiv Veleža iz Nevesinja- istakao je Ćurić.

Za sportskog direktora imenovan je bivši fudbaler i trener Leotara Siniša Berdović.

- Cijeli život sam u Leotaru, od prvih koraka, pa kao omladinac, igrač prvog tima, trener prvog tima, trener u omladinskoj školi i za mene je ovo imenovanje velika čast. Svjestan sam izazova koji su pred nama, ali da ne vjerujem u uspjeh tima i ljudi sigurno se ne bih prihvatio ovog posla. Prelazak u niži rang ne smijemo shvatiti tragično, već kao priliku da dodatno stabilizujemo klub, posložimo neke stvari i da se u Premijer ligu vratimo jači. Prvi tim je prioritet, ali mi moramo da izvršimo reorganizaciju omladinske škole, jer ćemo uskoro dobiti reprezentativan sportski objekat na kome ćemo imati optimalne uslove za rad i tu šansu ne smijemo da propustimo. Takođe, pitanje dana je kada će zasijati reflektori na Policama. Čeka nas mnogo obaveza, ali smo tu da zasučemo rukave i da radimo. “

Što se tiče igračkog kadra, Berdović je istakao da bi već ove sedmice trebala biti zaokružena priča sa formiranjem tima.

- Obavili smo razgovore sa svim igračima koji su nastupali prošle sezone, a za koje smo smatrali da su svojim ponašanjem, profesionalizmom i igračkim kvalitetima zaslužili produženje ugovora. Sa 90% njih smo dogovorili uslove i oni će se najkasnije do srijede-četvrtka priključiti treninzima. Imamo još par želja, pregovori su u toku i nadam se da ćemo u novu sezonu ući sa respektabilnim timom, po čijem će sastavu jasno biti ocrtane naše ambicije u ovoj sezoni- istakao je Berdović za zvanični sajt kluba.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana