Čukarički danas protiv Genka: Moramo vjerovati u sebe

GS
Foto: FK Čukarički

Tre­ner fud­ba­le­ra Ču­ka­rič­kog Igor Ma­tić iz­ja­vio je pred utak­mi­cu sa Gen­kom da je bel­gij­ski tim naj­bo­lji u gru­pi, ali da nje­go­va eki­pa mo­ra da vje­ru­je u se­be.

"Br­đa­ni" će ve­če­ras od 21 čas u Le­skov­cu od­i­gra­ti pr­vi meč na do­ma­ćem te­re­nu u grup­noj fa­zi Li­ge kon­fe­ren­ci­ja. U pr­vom ko­lu gru­pe F tim iz Be­o­gra­da po­ra­žen je na go­sto­va­nju u Ma­đar­skoj od Fe­ren­cva­ro­ša, dok su Bel­gi­jan­ci na svom te­re­nu igra­li ne­ri­je­še­no, 2:2.

- Ra­du­ju me re­zul­ta­ti ko­je smo ostva­ri­li u pret­hod­nom pe­ri­o­du. Do­bro ra­di­mo, ra­ste­mo, do­bi­ja­mo na samopouzdanju i sve smo bo­lji, a to mno­go zna­či u evrop­skim du­e­li­ma. Meč pro­tiv Cr­ve­ne zve­zde nam je bi­o pre­kret­ni­ca, takođe pro­tiv Fe­ren­cva­ro­ša smo osta­vi­li do­bar uti­sak, ali smo sku­po pla­ti­li pad kon­ce­ntra­ci­je pred kraj pr­vog po­lu­vre­me­na. Po­tom je usle­di­la naj­bo­lja utak­mi­ca od mog do­la­ska na klu­pu Čukaričkog pro­tiv Spar­ta­ka - re­kao je Ma­tić.

Is­ta­kao je da ne­ma pre­da­je u su­sre­tu pro­tiv bel­gij­skog ti­ma.

- Genk je ve­ro­vat­no naj­bo­lja eki­pa u gru­pi. Do­bra, kva­li­tet­na, br­za, spo­sob­na da se la­ko tran­sfor­mi­še, teh­nič­ki od­lič­na. Ima­ju br­zi­nu u ofan­ziv­nom de­lu ti­ma. Fa­vo­ri­ti su ne sa­mo u ovoj utak­mi­ci već na sva­koj. S dru­ge stra­ne, i mi ide­mo uz­la­znom pu­ta­njom, uz du­žno po­što­va­nje ri­va­lu, ali mo­ra­mo da ve­ru­je­mo u se­be, da ra­di­mo na utak­mi­ci ono što smo ve­žba­li - re­kao je Ma­tić.

Ka­pi­ten Mar­ko Do­cić kon­sta­to­vao je da, i po­red du­gog sta­ža u eki­pi, uvi­jek ima no­ve ci­lje­ve is­pred se­be.

- Pro­šle se­zo­ne že­lja je bi­la da se iz­bo­ri­mo za grup­nu fa­zu ne­kog od evrop­skih tak­mi­če­nja, sa­da je cilj da osvo­ji­mo pr­ve bo­do­ve. Ima­li smo šan­su u Bu­dim­pe­šti, po­ve­li smo pro­tiv Fe­ren­cva­ro­ša, ali ni­smo iz­dr­ža­li do kra­ja. Meč pro­tiv Gen­ka je no­va pri­li­ka, iskre­no se na­dam u sjaj­nom am­bi­jen­tu sta­di­o­na "Du­bo­či­ca" - is­ta­kao je Do­cić.

Re­kao je da se u Le­skov­cu osje­ća kao kod ku­će.

- Obe­ća­va­mo bor­bu do po­sled­njeg ato­ma sna­ge pro­tiv ri­va­la ko­ji ima kva­li­tet, ko­ji je nad­i­grao i Olim­pi­ja­kos, ali je ta­da ne­sreć­no eli­mi­ni­san. Ve­ru­jem da je ovo sa­mo po­če­tak do­brih re­zul­ta­ta Ču­ka­rič­kog u Le­skov­cu, jer nas po­tom oče­ku­ju još dva spek­ta­ku­lar­na me­ča, pro­tiv Fjo­ren­ti­ne i Fe­ren­cva­ro­ša pred ovom div­nom pu­bli­kom - za­klju­čio je Do­cić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana