“Crveno-bijeli” gostuju u Kneževini: Zvezda protiv tradicije

GS
“Crveno-bijeli” gostuju u Kneževini: Zvezda protiv tradicije

MONTE KARLO - Fudbaleri Crvene zvezde gostuju večeras od 18.45 časova u Monte Karlu kod ekipe Monaka u meču trećeg kola Lige šampiona.

Izabranici Vladana Milojevića jure prvi bod u eliti ove sezone, i to na terenu na kojem su pod vođstvom prezimenjaka aktuelnog šefa struke, Miloša, prije dvije godine u Ligi Evrope poraženi sa 4:1. Crvena zvezda će u odnosu na taj meč imati samo jednog istog startera, Milana Rodića. Igrao bi i Mirko Ivanić, ali je povrijeđen. Monako je, da podsjetimo, te 2022. godine slavio i u Beogradu sa 1:0. “Crveno-bijele” i ovaj put čeka težak zadatak u Kneževini, možda i teži nego posljednji put. Monako je ove sezone zabilježio najbolji start još od sezone 1960/61, a tada je postao šampion.

“Kneževi” su, otkako ih sa klupe vodi austrijski trener Adolf Hiter, neporaženi u prvih osam kola domaćeg prvenstva, uz šest pobjeda. O snazi narednog protivnika Zvezde, pogotovo kad je domaćin, najviše govori činjenica da je u prvom kolu savladao Barselonu (2:1). Jeste se Monako u prošlom kolu Lige šampiona okliznuo na “Maksimiru”, ali je i na tom gostovanju kod Dinama uspio da se vrati u život poslije zaostatka od 0:2 i to po terenu neuslovnom za igru. Sada sebi neće dozvoliti grešku da potcijeni rivala.

Ni tradicija, kada su u pitanju gostovanja u Francuskoj, nije na strani “crveno-bijelih”. Bio je taj jedan momenat za pamćenje protiv Meca, kada je nakon regularnih 90 minuta bilo 2:1 za domaće, pa je nakon identičnog rezultata iz Beograda beogradski tim na penale prošao dalje - 4:3. Uslijedili su poslije toga porazi od Liona 2:3, remi koji je bio kao poraz protiv Monpeljea 2:2 te isti rezultat sa istim ishodom protiv Strazbura. Uslijedio je debakl u Renu 0:4, pa bolan poraz u Bordou 2:3, debakl u Parizu protiv PSŽ-a 1:6 i već pomenuti posljednji poraz na stadionu “Luj II”. Vladan Milojević ima nekoliko dilema pred večerašnji duel. Jedna od njih je na crti. Omri Glazer nije u formi, tako da ne bi bilo iznenađenje da na golu počne Marko Ilić. Nije Ilić impresionirao na početku mandata na “Marakani”.

Imao je problematične reakcije u Norveškoj i u Superligi protiv lučanske Mladosti. Međutim, kasnije je stabilizovao formu. Bio je vrlo dobar u jednom od najvažnijih mečeva ove sezone, u revanšu sa Bodo Glimtom. U dosadašnjem dijelu sezone potencijalni reprezentativac Srbije je bio akter deset mečeva. Ukoliko ispred svoje mreže bude imao sigurnost, srpski šampion bi stekao preduslov za dobar rezultat.

Parovi

Milan - Klub Briž (18.45)

Arsenal - Šahtjor (21)

Aston Vila - Bolonja (21)

Đirona - Slovan Bratislava (21)

Juventus - Štutgart (21)

PSŽ - PSV (21)

Real Madrid - Borusija Dortmund (21)

Šturm - Sporting (21)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana