Crvena zvezda uručila finansijsku pomoć ugroženima na Kosovu

GS
Foto: Sportal

Predstavnici Fudbalskog kluba Crvena zvezda obišli su manastire i ugrožene sredine na Kosovu i Metohiji i uručili im finansijsku pomoć, saopštili su "crveno-beli".

U saopštenju se navodi da je Crvena zvezda ovom akcijom još jednom pokazala da je uz srpski narod.

"Degelegacija našeg kluba, već treću godinu zaredom, je obišla manastire Ulije, Cerinsku reku, Banjsku, Devine vode, Sokolicu, Vračevo, Sušicu, Gračanicu, Svete Arhangele, Dečane, Pećku patrijaršiju, Budisavce i Svetu nedelju, kao i crkve Orahovac i Veliku Hoču i uručila im pomoć", saopšteno je na zvaničnom sajtu Crvene zvezde.

"Crveno-beli" podsjećaju da su velike nedaće pogodile srpski narod na Kosmetu i ističu da su domaćini uz veliku radost predočili da im je pored materijalne pomoći takođe od presudnog značaja i podrška koju dobijaju od strane Crvene zvezde.

"Kosovo je oduvek bilo srce Srbije, mesto gde se nalaze najlepše srpske zadužbine, manastiri, crkve, koji su dokaz vekovnog života našeg naroda na teritoriji Kosova i Metohije. Crvena zvezda i ovom prilikom poručuje da će uvek biti uz Kosmet, kao i da će nastaviti da pomaže naš narod, jer su upravo crkve i manastiri oslonac srpskog stanovništva na svetoj zemlji. Zvezda ne zaboravlja Kosovo i Metohiju", zaključuje se u saopštenju Crvene zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana