Crvena zvezda priredila svečani doček kadetima na Marakani

Tanjug
Foto: Crvena zvezda

BEOGRAD - Fudbalski klub Crvena zvezda priredio je svečani doček kadetskim reprezentativcima “crveno-bijelih”, koji su sa selekcijom Srbije stigli do polufinala Evropskog prvenstva na Kipru.

Kadetska reprezentacija Srbije, igrači do 17 godina, uspela je da stigne do polufinala EP gde je poražena od selekcije Portugalije rezultatom 3:2.

“Najpoznatiji u timu su svakako bili Zvezdini prvotimci i momci koji su već imali priliku da se predstave crveno-beloj javnosti, a to su: Veljko Milosavljević i Andrija Maksimović. Uz njih, veliku pažnju na sebe su sa dva pogotka skrenuli Vasilije Kostov i Đorđe Ranković, kao i kapiten Viktor Stojanović koji je bio nezamenjiv u odbrani. Fantastičan utisak ostavili su i Igor Bubanja, Vuk Roganović, Aleksa Vasilić, Uroš Đorđević i Aleksa Damjanović, te pokazali da Crvena zvezda ima blistavu budućnost u deci rođenoj 2007. i 2008. godine. Ne treba zaboraviti ni Adema Avdića koji je zbog povrede propustio prvenstvo, ali ni Uroša Đorđevića, momka koji je deo Grafičara, našeg razvojnog tima”, saopšteno je iz Crvene zvezde.

“Samo tako nastavite. Ponosni smo na vas i vi ste blago Crvene zvezde. Zaista ozbiljno računamo na vas u budućnosti. Pokazali ste se protiv ozbiljnih protivnika na međunarodnoj sceni i dokazali da imate kvalitet i veliki potencijal. Nekolicina vas je priključena prvom timu, neki su i debitovali, i već znaju koji su zahtevi. Od ostalih takođe mnogo očekujemo i zaista će sve samo od vas da zavisi. Dobićete šansu mnogo brže nego što je očekujete. Nastavite da budete vredni i radni i da slušate Jelića. Veoma brzo ćete preći u prvi tim”, rekao je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić, prenosi zvanični sajt kluba.

Direktor Omladinske škole Crvene zvezde Nikola Jelić bio je zadovoljan nastupima kadeta na EP.

“Čestitam reprezentaciji, Lazetiću i Damjanoviću, kao i svim igračima koji su učestvovali na turniru. Veliki uspeh za srpski fudbal, kao i za nas u Zvezdi, s obzirom na to da smo imali 10 reprezentativaca, uz Đorđevića iz našeg Grafičara. Mogli smo da odemo i korak dalje, ali postoje određeni problemi koje mi unutar mlađih kategorija u Srbiji moramo da rešimo. Ne sme da se dešava da padamo u završnici, te da na takav način gubimo od Češke i posle od Portugala. Treba svi da izvuku pouke iz ovoga, ali to ne menja činjenicu da je ovo veliki uspeh za srpski fudbal”, rekao je Jelić.

On je zahvalio rukovodstvu kluba na svečanom dočeku.

“Hvala rukovodstvu kluba što su odlučili da obeleže današnji dan i tako odaju priznanje Zvezdinoj akademiji. Mislim da će i momcima ovo ostati u sećanju kao veliki znak pažnje. Imamo izuzetno talentovanu decu, i mislim da svi naši igrači mogu da igraju na visokom nivou, ali moraju da nastave da se razvijaju na pravi način”, zaključio je Jelić.

Mladi fudbaler Crvene zvezde Vuk Roganović istakao je da je zadovoljan rezultatom na EP.

“Prezadovoljan sam ostvarenim uspehom i načinom na koji smo predstavljali Zvezdu i Srbiju. Velika je ovo škola za nas, i drago mi je što smo imali priliku da igramo protiv najkvalitetnijih reprezentacija u Evropi i da vidimo gde smo u odnosu na njih. Sreća nas nije poslužila i iskreno žalim za finalom”, rekao je Roganović.

Aleksa Vasilić je podsjetio da je na svakom meču pružao maksimum.

“Svaku utakmicu sam pružao maksimum i mislim da je to dobro izgledalo. Izdvojio bih asistenciju protiv Austrije kao moj najbolji potez na prvenstvu. Zadovoljan sam načinom na koji sam predstavljao Srbiju, ali i Zvezdu. Sve ovo je jak vetar u leđa za ono što sledi”, naveo je Vasilić.

Kadetski reprezentativac Srbije Vasilije Kostov zahvalio je Crvenoj zvezdi na svečanom dočeku.

“Celo prvenstvo smo igrali odličan fudbal i mislim da je nedostatak sreće presudio protiv Portugala. Hvala upravi kluba na lepom dočeku i na sjajnim savetima koje su nam dali. Znače mi pogoci koje sam postigao i dodatno me motivišu da u narednom periodu budem još bolji”, istakao je Kostov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana