Crvena zvezda pobjedom nad Novim Pazarom uveličala rođendan stadiona “Rajko Mitić“

Tanjug
Crvena zvezda pobjedom nad Novim Pazarom uveličala rođendan stadiona “Rajko Mitić“

BEOGRAD - Fudbaleri Crvene zvezde pobijedili su Novi Pazar rezultatom 2:1 u meču šestog kola Superlige Srbije tokom kog je obilježen 60. rođendan stadiona “Rajko Mitić”.

Prije početka meča održana je mala svečanost u čast obilježavanja 60. rođendana stadiona „Rajko Mitić“ i prve utakmice na njemu u kojoj su 2. septembra 1973. “crveno-beli” pobijedili Rijeku rezultatom 2:1.

Zvezda je povela već u osmom minutu, kad je poslije gužve u šesnaestercu gostiju lopta stigla do Aleksandra Dragovića, a kapitenu nije bilo teško da je zakuca u mrežu. Prednost šestostrukog uzastopnog šampiona Srbije duoplirao je Gelor Kanga sa bijele tačke. Penal je dosuđen na intervenciju uz VAR sobe zbog prekršaja Abdulajea Sisea nad Stefanom Mitrovićem, a istovremeno je Gvinejac dobio i crveni karton.

Samo što se krenulo sa centra, golom rezerviste Saše Jovanovića Novi Pazar je smanjio na 1:2. Do kraja je Novi Pazar imao dve dobre šanse, ali nije uspeo da postigne gol i napravi veliko iznenađenje na “Marakani”.

Šampion se petom pobjedom u Superligi primakao lideru TSCC-u na samo bod zaostatka, dok je Novi Pazar ostao na 10. mestu sa sedam osvojenih bodova. Crvena zvezda će u narednom kolu, poslije reprezentativne pauze, gostovati Čukaričkom, dok će Novi Pazar biti domaćin Napretku.

U meču koji je odigran u istom terminu Javor je golom Petra Gigića u 25. minutu kod kuće savladao niški Radnički rezultatom 1:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana