Crvena zvezda gostuje u Lajpcigu: Buđenje Olajinke nada za Bahara

G.S.
Crvena zvezda gostuje u Lajpcigu: Buđenje Olajinke nada za Bahara

LAJPCIG - Fudbaleri Crvene zvezde u trećem kolu grupe G Lige šampiona večeras od 21 čas gostuju u Lajpcigu, a želja svih u klubu sa “Marakane” je da se, ako je ikako moguće, sa ovog gostovanja vrate neporaženi.

Rival Beograđana, koji je osnovan tek 2009. godine, ima ogroman ofanzivni potencijal, dok s druge strane izabranici Baraka Bahara primaju olako golove od kragujevačkog Radničkog i Javora u Superligi Srbije, što bi trebalo da znači da su Nijemci apsolutni favoriti.

Svima je jasno da je izbjegavanje poraza moguće samo pod uslovom da odbrana i vezni red konačno izgledaju kompaktnije, a izraelski stručnjak pronađe kombinaciju za izostanak amaterskih reakcija u defanzivi. U prve dvije utakmice u Ligi šampiona, protiv Sitija u Mančesteru i Jang Bojsa na “Marakani”, Bahar je u odbrani koristio Aleksandra Dragovića, Nasera Đigu, Srđana Mijailovića i Milana Rodića, a u veznom redu s defanzivnijim zadacima Marka Stamenića i In Bom Hvanga. Osim standardnih aduta Bahar na raspolaganju ima Miloša Degeneka, Uroša Spajića, Gelora Kangu i Kingsija Kangvu, ali se ne očekuje da neko od njih bude starter, osim eventualno reprezentativca Australije.

Ostali današnji susreti

Barselona - Šahtjor (18,45)

Fejenord - Lacio (18,45)

Antverpen - Porto (21)

Seltik - Atletiko Madrid (21)

Njukasl - Borusija Dortmund (21)

PSŽ - Milan (21)

Jang Bojs - Mančester siti (21)

Iako se muči Zvezda, prvenstveno na domaćoj sceni, ima i pozitivnih dešavanja. U moru problema i razloga za nezadovoljstvo, stručni štab i upravu može da raduje uspon forme Pitera Olajinke. Počeo je Nigerijac da pokazuje zašto je najbolji stranac u istoriji Slavije iz Praga, a igre u posljednje dvije prvenstvene utakmice trebalo bi da znače da će biti konačno starter i u meču Lige šampiona. Olajinka je ulazio s klupe u Mančesteru i u duelu sa Jang Bojsom u Beogradu.

Buđenje Olajinke dobar je znak za Zvezdu, a vrijeme je i za njegov evropski iskorak. Da to umije demonstrirao je u Slaviji, uspijevao je da zatrese i mrežu Intera na “San Siru”. Zašto ne bi i Lajpcigu u Njemačkoj?

Njemačka štampa ne bavi se previše večerašnjim duelom, ali se ističe da je Crvena zvezda u sezonu ušla sa mnogo optimizma, ali da ne ide sve po planu i da je euforija u vezi sa trenerom Baharom prošla. Navedeno je i da je Izraelac opterećen ratnim dešavanjima u domovini i da su mu misli tamo.

Istaknuto je i da je remi sa Jang Bojsom bio ispod očekivanja uprave pa je Bahar bio na raportu kod rukovodstva poslije 2:2 sa Švajcarcima. Mnogo više pišu o navijačima Beograđana, koji po njima na gostujućim utakmicama često izazivaju nerede i fizičke napade.

Očekuju dolazak više od 2.000 gostujućih navijača, a tim povodom policija je najavila posebne mjere. Zbog bezbjednosti, policija Saksonije je zatražila i snage drugih saveznih država. Plan policije je da organizuje veliku operaciju u kojoj će uz interventne snage učestvovati i konjica i helikopteri.

Baumgartner: Odvratan protivnik

Jedan od igrača koji nastupaju za Lajpcig već ima iskustvo igranja protiv “crveno-bijelih”. Austrijanac Kristof Baumgartner nosio je dres Hofenhajma i u Ligi Evrope igrao je protiv Crvene zvezde.

- Veoma robusan i odvratan protivnik koji vam kvari igru kada imate loptu.

Prije svega ih definiše igra u defanzivi. Neće nam ništa pokloniti, moramo da nametnemo naš stil igre. Ako to uradimo, onda sam uvjeren da možemo da pobijedimo u obje utakmice - rekao je Baumgartner, koji će tu utakmicu protiv Zvezde u dresu Hofenhajma dugo pamtiti, jer je na tom meču upisao debitantski nastup u evropskim takmičenjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana