Crvena zvezda će navijati da AEK izbaci Dinamo, za to imaju i više nego dobar razlog

G.S.
Crvena zvezda će navijati da AEK izbaci Dinamo, za to imaju i više nego dobar razlog

Nakon zaostale utakmice 3. pretkola Lige šampiona između AEK-a i Dinama biće poznati svi parovi plejofa za plasman u najelitnije evropsko fudbalsko takmičenje.

Kao što je poznato, Crvena zvezda se ove godine osvajanjem šampionske titule u Srbiji direktno plasirala u grupnu fazu Lige šampiona.

Svaki od učesnika, pored osnovne zarade, može računati i na dodatni bonus po osnovu desetogodišnjeg učinka u evropskim takmičenjima.

Upravo je tu ispred Crvene zvezde najtrofejniji hrvatski klub Dinamo. Kopenhagen se plasirao u plejof Lige šampiona i samim tim Zvezdi donio dodatnih 1.1 miliona evra.

Pored toga, ukoliko AEK izbaci Dinamo, tada bi na račun srpskog prvaka bilo uplaćeno dodatnih 4.1 milion evra. To je i više nego dobar razlog da Beograđani navijaju za grčki tim u ovom duelu.

Taj bonus bi se dodao dosadašnjoj zaradi koja je osigurana svakom učesniku grupne faze Lige prvaka, od 22.5 miliona evra.

Revanš utakmica između AEK-a i Dinama igra se u subotu uveče. Grci su u prvom meču na Maksimiru slavili rezultatom 2:1.,prenosi klix.ba

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana