Crno-bijeli na skeneru: Partizan nema tim za LŠ

Glas Srpske
Crno-bijeli na skeneru: Partizan nema tim za LŠ

LUBLIN - Fudbaleri Partizana doživjeli su pravi debakl od Dinamo Kijeva u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona 2:6 čime su dokazali da nemaju tim za pomenuto takmičenje.

Partizan je na momente djelovao potpuno pogubljeno u odbrani, bespotrebno je komplikovao pa se na kraju golman Aleksandar Jovanović našao na vjetrometini.

Ostaje nejasno šta je trener Aleksandar Stanojević pokušao na startu sa formacijom koja nije imala dovoljno defanzivnog potencijala, a sve je kulminiralo u finišu prvog dijela kada su pomalo i komičnim intervencijama dozvolili Dinamu da za šest minuta tri puta zatrese mrežu Jovanovića.

Trener Aleksandar Stanojević rekao je da je rival pokazao koliko je ispred “crno-bijelih” u svim elementima igre.

- Razočaravajući rezultat za nas, primili smo golove naivno i lako. Čestitam Dinamu, pokazali su koliko su ispred nas u brzini i svim elementima fudbalske igre. Ovo nam je pokazatelj gde smo u odnosu na Ligu šampiona, daleko smo - rekao je Stanojević poslije utakmice.

Nastavio je Stanojević sa kritikama na račun ekipe, koja je i u nastavku imala ozbiljan pad u pojedinim dijelovima meča.

- Ozbiljnim ekipama se ne dešava da prime tri gola za pet minuta, to je totalno preokrenulo utakmicu. Pokušali smo da se vratimo, ali oni su nas slomili brzinom i igrom - dodao je Stanojević.

Stanojević je svjestan da su potrebna pojačanja za bolji rezultat u Evropi.

- Za ovaj nivo takmičenja su nam potrebniji fizički jači i brži igrači. To je razlika između dve ekipe. Na nama je da nastavimo da radimo i da pokušamo da napravimo dodatnu selekciju ekipe i da promenimo stvari nabolje. Vremena je malo, ali mi moramo da budemo strpljivi i da nastavimo da radimo - zaključio je Stanojević.

Revanš meč igra se u za pet dana u Beogradu. Rezultati drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona: Bodo Glimt - RFS 4:0, Panevežis - Jagelonija 0:4, Linkoln - Karabag 0:2, Apoel -Petrokub 1:0, Malke - Ki Klaksvik 4:1, FCSB - Makabi Tel Aviv 1:1, Ferencvaroš - TNS 5:0, Santa Koloma -Midtjiland 0:3, Lugano - Fenerbahče 3:4, Šamrok - Sparta Prag 0:2.

A screenshot of a computerDescription automatically generated

Bez prevoda za Srbe

Ukrajinski šampion se obrukao i nakon meča. Ne samo da su odbili da se rukuju sa igračima Partizana na početku utakmice i pozdravili se stisnutom pesnicom, već su i na kraju meča odbili da prevode izjave svojih igrača. “Nema prevoda za Srbe” bilo je objašnjenje ljudi iz kijevskog tima, čime su još jednom pokazali svoju nekulturu i nepoštovanje rivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana