Bugarska posla – namjerno zatvorili sopstveni stadion pred meč sa Srbijom!

GS
Foto: Sportal

Fudbalskoj reprezentaciji Srbije preostao je još jedan meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, i to protiv posrnule selekcije Bugarske.

Posrnule u svakom smislu, makar prema posljednjim informacijama koje stižu iz komšiluka.

Naime, tamošnji fudbalski Savez napravio je potez kakav se ne pamti u novijoj istoriji evropskog i svjetskog fudbala.

O čemu se radi?

Selekcija koju je predvodio Mladen Krstajić potpuno je podbacila u kvalifikacionoj grupi sa Srbijom, Mađarskom, Crnom Gorom i Litvanijom.

Iako je figurirala kao treći favorit, ostala je na poslednjem mestu na tabeli, daleko od pomisli da bi mogla na EURO, Krstajić je smenjen, ali traže se i druge "glave".

Različite navijačke grupe reprezentacije Bugarske su najavile dolazak na stadion u Sofiji 16. novembra protiv Mađarske, kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo radom Saveza i rezutlatima nacionalnog tima.

Upravo taj Savez je postupio po principu "bolje spriječiti nego liječiti", te je doneo odluku da utakmicu sa Mađarima izmesti iz glavnog grada u skoro 400 kilometara udaljenu Varnu.

I to nije sve, već je donijeta odluka da neće biti publike na tom meču. I, ne, nema nikakve kazne od strane UEFA – Fudbalski savez Bugarske samovoljno je tako odlučio.

Bugari su, dakle, riješili da zatvore sopstveni stadion i igraju fudbalsku utakmicu bez publike, a kao razlog je navedena predostrožnost usled bezbjednosnih rizika.

Naravno, svima je jasno zbog čega je donijeta ovakva odluka, uz izvinjenje svima koji su već kupili karte i, naravno, povraćaj novca, prenosi B92

Podsetimo, Bugarska će tri dana nakon duela sa Mađarima, 19. novembra, gostovati Srbiji u Leskovcu na novoizgrađenom stadionu "Dubočica".

"Orlovima će biti dovoljan bod kako bi matematički osigurali plasman na EURO, bez obzira na rezultate koje ostvari Crna Gora u svoje dve poslednje kvalifikacione utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana