BSK i dalje okrenut ka stvaranju igrača

G.S.
BSK i dalje okrenut ka stvaranju igrača

BANjALUKA - Već nakon šest mjeseci saradnje između BSK-a i Borca vidljivi su prvi rezultat. Tri fudbalera banjalučkih “romantičara” Vukan Đorđević, Jusuf Terzić i Petar Samardžija priključili su se pripremama premijerligaša.

Tako je BSK uspio da ispuni jedan od ciljeva saradnje, a to je da afirmiše mlade igrače. U povratničkoj sezoni u Prvoj ligi Republike Srpske, ekipa je takođe ostvarila i odlične rezultate što je dodatni podstrek za nastavak takmičenja.

BSK je jesenji dio završio na sedmoj poziciji sa 27 osvojenih bodova. Pripreme su počeli na pomoćnom terenu Gradskog stadiona. Kompletne priprema sprovešće se u Banjaluci i kroz kontrolne utakmice brusiće se forma.

- Naše ambicije ostaju iste u nastavku sezone. Želimo da igramo dopadljiv fudbal, ali i da afirmišemo što više mladih igrača. Zadovoljni smo dosadašnjim rezultatima. BSK je pokazao da ima kvalitet za ovo takmičenje, a vjerujem da su i u Borcu zadovoljni saradnjom, jer su se tri naša mlada igrača priključila njihovim pripremama. U nastavku ćemo imati isti cilj da damo šansu mladima, a u našem timu ima i dalje kadeta i juniora. Sve to pokazuje da radimo ozbiljno i da smo na dobrom putu. Sportski se nadamo i kvalitetnim rezultatima. Doveli smo dva pojačanja, a čekamo i da vidimo kakvi su planovi Borca i sigurno je da će neki od igrača koji se ne nametnu u prvom timu dobiti šansu kod nas - istakao je trener Bojan Puzigaća. Tokom priprema ekipa će odigrati sedam utakmica. Prva je na programu već u nedjelju u 12 časova kada će rival biti upravo Borac. Inače BSK su pojačali Srđan Janjetović koji je došao iz Laktaša, zatim Nikola Ćebić koji je na pozajmici iz Crvene zvezde. Na probi je i Brazilac Kaja koji je igrao ranije u Hrvatskoj i pokušaće da se nametne stručnom štabu u narednih sedam dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana