Brazilci najviše strepe od Kostića u duelu sa Srbijom

GS
Foto: Agencije

Reprezentacija Brazila okupila se pred Mundijal u Kataru i odradila prvi trening, a prema informacijama sa treninga i izjavama igrača Brazilci vide Filipa Kostića kao glavnu opasnost po njihov gol.

Rival Srbije iz G grupe sa Svjetskog prvenstva počeo je pripreme u Torinu, u Juventusovom kampu, gdje je selektor Tite okupio 14 od 26 fudbalera na prozivci.

Ono što je bilo zanimljivo je izveštaj uglednog lista Globo Esporte pod naslovom "Titeova rješenja za probijanje blokade Srbije". Plan na tom treningu bio je da se savlada linija odbrane sa niskim blokom, kakvu Brazilci očekuju od Srbije.

– Akcenat se bacio i na povlačenje kada se lopta izgubi i sprečavanje kontranapada. Filip Kostić je startan i teško ga je čuvati u tom slučaju – navode Brazilci. 

Brazilci su vježbali kako da se razbije blok sa Pedrom u glavnoj ulozi jer Nejmara nije bilo na treningu, a pored Rišarlisona i Vinisujusa žuniora.

Takođe i da se napadne tzv. "druga lopta" nabačena sa krila, čak i bez protivnika na treningu. Uglavnom, akcenat je bio na ofanzivnom dijelu, a Tite je manje vodio brige o defanzivcima.

S njima su radili pomoćnici čuveni Cezar Sampajo i Kleber Ksavier, dajući zadatke svima osim Danilu, Tijagu Silvi i Markinjosu koji su takođe propustili trening, prenio je Sportal.

Reprezentativac Brazila Danilo govorio je o prvoj utakmici protiv selekcije Srbije. Novinare je zanimalo da kaže nešto više o njegovim klupskim saigračima sa kojima igra zajedno u Juventusu, a protiv kojih će igrati na Mundijalu - Dušanu Vlahoviću i Filipu Kostiću.

-Vlahović je pokazao veliki talenat, svakim danom se razvija i sve je bolji. U Kataru, on je veoma opasno oružje reprezentacije Srbije. Ofanziva Srbije je veoma neugodna za odbranu rivala, napadaju kroz dubinu, fizički su veoma dosadni. I Kostić je tu, trebalo mu je nekoliko utakmica da uđe u dinamiku Juventusa, ali ima nevjerovatnu snagu u nogama, udarac i centaršut koji je veoma teško odbraniti. To je nešto što treba neutralisati, ukoliko mu se ostavi prostor i vrijeme da uputi udarac ili centaršut može da napravi mnogo problema rivalu, a to smo mi u prvoj utakmici“- rekao je Danilo.

Brazilci će trenirati u Torinu do subote kada kreću za Dohu. Pet dana kasnije na programu je meč sa Srbijom u prvom kolu G grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana