Božić: Ženskom fudbalskom klubu Borac prioritet omasovljavanje

Srna
Božić: Ženskom fudbalskom klubu Borac prioritet omasovljavanje

ŠAMAC - Ženskom fudbalskom klubu (ŽFK) Borac u Šamcu, koji postoji šest godina i trenutno ima 20 aktivnih članova, prioritet je omasovljavanje kluba, pa tek onda rezultati, izjavio je Srni predsjednik ovog kluba Branko Božić.

Božić je naveo da je klub od Ministarstva civilnih poslova u Savjetu ministara dobio 5.000 KM, koje su uložili u sistem za navodnjavanje terena, uz još 1.250 KM koje je obezbijedila opština Šamac.

Prema njegovim riječima, kroz ovaj klub do danas je prošlo 80 djevojaka.

-Imamo veliku razliku u godinama, djevojke od 11 i djevojke preko 20 godina. Ne možemo oformiti omladinsku ekipu jer nemamo dovoljan broj djevojaka, niti dovoljno za seoniorsku ekipu - rekao je Božić.

On je naveo da se takmiče u prvoj ligi Republike Srpske za žene, u kojoj je sedam klubova i gdje su najmlađi, te dodao da postoje neke indicije da bi od iduće sezone moglo biti i 10 klubova.

-Finansiramo se najvećim dijelom od Sportskog saveza opštine Šamac, a ima i sponzora - rekao je Božić.

Božić kaže da u klubu rade volonterski, da djevojkama obezbjeđuju opremu, a da onima koje su izvan Šamca plaćaju troškove prevoza.

-Svi smo u klubu zbog ljubavi prema fudbalu - kaže Božić.

Dragana Pajić, koja je od Fudbalskog saveza opštine Šamac prošle godine dobila titulu najperspektivnije fudbalerke, kaže da je fudbal njena najveća ljubav i da joj to priznanje predstavlja veliki uspjeh.

-Kod nas nema puno zainteresovanih djevojaka za fudbal, ne vidim razlog, treba da se razvija fudbal - rekla je Pajićeva.

Ružica Pivašević, koja je kapiten, kaže da često nije u mogućnosti da trenira, jer studira u Beogradu, ali da im se priključi kada je tu i da nastoji da ostane u formi kako bi dala svoj maksimum.

-U ženskom Fudbalskom klubu Borac sam od 2017. godine. Ljubav prema fudbalu krenula je iz porodice, od malih nogu, ali i od osnovne škole, okupile smo se i kasnije smo izrazile želju da osnujemo klub i eto nas, polako napredujemo - kaže Pivaševićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana