Borko Duronjić, Banjalučanin iz surduličkog Radnika, za “Glas”: I dalje sanjam “Marakanu”

Dejan Kondić
Borko Duronjić, Banjalučanin iz surduličkog Radnika, za “Glas”: I dalje sanjam “Marakanu”

SURDULICA - “Misija nemoguće 2” u toku je i ove godine u Surdulici. Već otpisani, posljednjeplasirani Radnik pokušaće ponovo, kao i prošle sezone da o(p)stane u društvu najboljih klubova u Srbiji. “Plave” na tom putu, “na plećima” nosi krilni fudbaler iz Banjaluke Borko Duronjić.

Brzonogi ofanzivac najbolji je igrač minulog, 23. kola srpske Superlige. Kada je već uveliko bio prežaljen, tim iz Surdulice je zasijao u derbiju juga i napravio veliko iznenađenje trijumfom usred Niša protiv Radničkog (3:0). A čovjek koji je postao gazda juga, koji je probudio nade Radnika da nije još sve gotovo, upravo je Duronjić, koji je sa dva gola donio vođstvo ekipi od 2:0, koje je kasnije za još jedan pogodak uvećano.

- Znači mi ovo priznanje, prije svega na planu samopouzdanja, jer je to ono što nam je potrebno. Treba nam neki dobar podsticaj u borbi za opstanak. Čeka nas pakleno težak posao, kao i prošle godine, kada smo uspjeli da se izvučemo. Nadam se da ćemo uspjeti i ovaj put da ostvarimo naš cilj - rekao je u razgovoru za “Glas” Duronjić.

Tri boda iz Niša dobila bi na punom značaju kada bi Surduličani sutra, na svom stadionu, savladali još jedan Radnički, onaj iz Kragujevca. Ekipa koju sa klupe vodi bivši trener Veleža i Sarajeva Feđa Dudić najprijatnije je iznenađenje u Superligi Srbije i u zoni je Evrope.

- Neće biti nimalo lako, ali nadam se pobjedi i da nastavimo u ovom trijumfalnom ritmu - istakao je Duronjić.

Borko je sa pet golova u šampionatu najbolji strijelac Surduličana ove sezone.

- Nije loš učinak. Iskreno se nadam da ću dati još koji gol. Svaki je bitan u našoj borbi za opstanak - dodao je Duronjić.

“Prvoj violini” Radnika ugovor ističe na ljeto. Već se brojni klubovi, pogotovo oni iz inostranstva, raspituju za Duronjićeve usluge. Međutim, on kao neko ko je prošao sve mlađe kategorije Crvene zvezde, ali nije dobio šansu u prvom timu, i dalje želi da ostvari jedan davni san.

- Nadam se da ću na ljeto napraviti iskorak u karijeri. Rano sam otišao sa “Marakane”. Poznato je da je meni Crvena zvezda san i da je to klub za koji navijam od malih nogu. Volio bih da mi se taj san ostvari - zaključio je Duronjić.

Borac

Duronjić je fudbalski prohodao u banjalučkom Borcu. Mladi ofanzivac sa saigračem Petrom Kunićem, još jednim napadačem iz grada na Vrbasu, na privremenom radu u Surdulici drži palčeve “crveno-plavima” u šampionskoj trci u Premijer ligi.

- Naravno da pratim Borac. To je klub iz mog grada, u kojem sam napravio prve fudbalske korake. Sada su tamo moja dva dojučerašnja saigrača Milan Makarić i Ranko Jokić. Čujemo se redovno. Na posljednjoj pauzi sam i igrao fudbal sa nekim Borčevim igračima. Petar Kunić i ja ovdje pratimo “crveno-plave” svaki vikend i navijamo da uzmu titulu i želimo im puno sreće - poručio je Duronjić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana