Boris Varga, prvotimac Sloge: Gol za produžetak proljećne bajke

Darko Pašagić
Boris Varga, prvotimac Sloge: Gol za produžetak proljećne bajke

DOBOJ – Proljećna fudbalska bajka premijerligaša Sloge, koja je započela 11. februara, još traje, a jedan od najzaslužnijih za to je štoper Dobojlija Boris Varga.

Ovaj srpski internacionalac ne samo da je u proljećnih sedam utakmica odigrao svih 630 minuta, nego je u revanš meču četvrtfinala Kupa BiH protiv Posušja dao vodeći gol za svoj tim koji je bio uvertira plasmana među četiri najbolje ekipe u najmasovnijem takmičenju.

- Veoma sam zadovoljan što sam postigao efektan pogodak koji je bio nagoveštaj pobede i plasmana u polufinale Kupa BiH. Štoperi ne postižu baš često golove, mada sam ih upisao nekoliko u karijeri. Uglavnom su bili postignuti glavom, ali je ovaj sigurno najlepši. Možda ću biti malo neskroman, ali pravo malo remek-delo – presrećan je Varga poslije plasmana u polufinale Kupa BiH.

Prezadovoljan je poslije nepuna dva mjeseca boravka u Doboju.

- Pričao sam sa prijateljem pred revanš utakmicu da je jedino što bih želeo da promenim, ako bi to bilo naravno moguće, završnica prvog meča četvrfinala Kupa u Posušju, gde smo poraženi sa 2:3 i to golom u sudijskoj nadoknadi. Sada smo u revanšu slavili sa 2:0 i prošli dalje, tako da nema nimalo razloga za nezadovoljstvo. Sve se poklopilo i za sada je sve sjajno. Ne želim ništa da ureknem i nadam se da će ostati ovako – nastavio je Varga.

U osmini finala je preskočen Igman, sada Posušje, a u Premijer ligi dva domaća remija sa Veležom (0:0) i Zrinjskim (1:1) i dvije gostujuće pobjede protiv GOŠK-a (4:2) i Širokog Brijega (1:0). Sloga je poslije 22. kola na četvrtoj poziciji i u polufinalu Kupa, što pred početak sezone sigurno niko nije očekivao. Ako nastave sa ovakvim igrama, Dobojlijama se smiješi i prvi, istorijski plasman na evropsku scenu.

- Drago mi je što je sve ovako ispalo i što visoko kotiramo na tabeli, a daleko smo i dogurali u Kupu. Ono što je najvažnije, uopšte se time niko u klubu ne opterećuje. Ni Uprava, ni stručni štab, ni mi igrači. Čvrsto stojimo na zemlji i idemo utakmicu po utakmicu, a ako se ukaže prilika za nešto više znaćemo da je iskoristimo – rekao je Varga.

Uspjeh Dobojlija dobija na težini kada se zna da domaće utakmice ovog proljeća igraju na stadionu “Dr Milan Jelić” u Modriči. Uz to tu su i svakodnevna putovanja na treninge, a sva tri dosadašnja gostovanja ovog proljeća bila su u Hercegovini.

- Ne treba ni trošiti riječi koliko smo se potrošili putujući tri puta u Hercegovinu, ali sve je ispalo i bolje nego što smo mogli da priželjkujemo. Zahvalni smo Alfa Modriči na gostoprimstvu, ali žao mi je što seriju ovih dobrih rezultata nismo ostvarili na stadionu “Luke”. Nažalost zbog radova na terenu u tome smo onemogućeni, ali moramo da se strpimo još malo. Naravno da svi jedva čekamo povratak na naš stadion. Sigurno je da to ne očekujemo samo mi, već i ljubitelji fudbala u Doboju koji će nam tada biti 12. igrač – naglasio je Varga.

Već u subotu u prvom kolu trećeg kruga šampionata (23. kolo) Dobojlije od 13.30 časova dočekuju Tuzla siti.

- Biće to sigurno veoma težak meč, jer se rival nalazi među timovima koji se grčevito bore za opstanak. Međutim, verujem da ćemo ponovo biti pravi. Bilo bi prelepo da ovaj treći krug otvorimo pobedom i tako ostanemo u samom vrhu tabele, a onda nam sledi reprezentatovna pauza koja će nam više nego dobro doći – dodao je Varga.

Drugo polufinale

Ovo je drugi put u klupskoj istoriji da se Sloga plasirala u polufinale Kupa BiH. Prvi put bilo je to u sezoni 2012/13. Tada su u šesnaestini finala savladali “Tomislav” iz Tomislavgrada sa 4:0. Potom su u osmini finala eliminisali Sutjesku iz Foče (1:1, 2:1), a onda i GOŠK. Prvo su u Gabeli slavili sa 2:1, a onda u Doboju igrali neriješeno, 1:1. U polufinalu im je bio kasniji osvajač trofeja Široki Brijeg, koji je na “Lukama” slavio sa 4:2, a na “Pecari” 4:0. Tada je Sloga bila član Prve lige Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana