Borcu na račun liježu milioni!

GS
Borcu na račun liježu milioni!

BANjALUKA - Iako fudbaleri Borca nisu uspjeli da se plasiraju u Ligu Evrope, još ranije je obezbijeđena Konferencijska liga, koja će znatno popraviti budžet kluba iz Platonove.

Iako ih je eliminacija od Ferencvaroša koštala 1.140.000 evra, jer je plasman u Ligu Evrope donosio 4.310.000, a plasman u Konferencijsku ligu 3.170.000 evra, Banjalučani moraju biti zadovoljni, pogotovo na finansijskom planu.

Ostali su u igri, pred sobom imaju još šest utakmica, a svaka pobjeda donosi 400.000 evra, a remi 133.000 evra. Svi klubovi u evropskim takmičenjima imaju i prihode od TV prava, tako da je Borac definitivno ostvario ogroman ne samo sportski već i finansijski uspjeh, što će sigurno donijeti još veću ekonomsku stabilnost šampionu BiH.

Još šest evropskih mečeva, što će povećati broj evropskih nastupa ove sezone na 14, sigurno će biti dodatna prilika fudbalerima šampiona BiH da se dodatno dokažu, a klubu da možda napravi i neki jači transfer, koji bi još više poboljšao finansijski saldo “crveno-plavih”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana