Borcu još stepenica do prvog trofeja

Darko Pašagić
Borcu još stepenica do prvog trofeja

BANjALUKA - Samo još jedna stepenica dijeli fudbalere Borca do osvajanja treće šampionske titule u Premijer ligi kojom bi bio napravljen ogroman korak ka osvajanju duple krune.

A izabranici Vinka Marinovića mogu da je preskoče danas od 17 časova kada će u susretu preposljednjeg, 32. kola Premijer lige BiH ugostiti Igman i u slučaju pobjede moći će već da ispiju šampanjac. Samo tri dana kasnije, u četvrtak, od 18 časova na istom mjestu Banjalučani će pokušati da nadoknade minus iz prvog meča u Mostaru od 0:1 i tako dođu i do trofeja u najmasovnijem takmičenju, a samim tim i do duple krune.

- Pred nama su mečevi odluke. Ovi momci su prošli dosta izazova, imali su dosta teških utakmica i sada je pred nama posljednji izazov ka osvajanju titule, kojom bismo napravili sjajnu uvertiru za revanš meč finala Kupa protiv Zrinjskog. Sasvim sigurno su svjesni važnosti utakmice, znaju šta treba da urade u svakom trenutku. Pozivam navijače da dođu u što većem broju, da nagrade ove momke i da im pomognu da dođemo do našeg cilja - rekao je šef stručnog štaba Borca Vinko Marinović.

Kapiten Srđan Grahovac istakao je da je duel sa Igmanom prvo od dva finala koje će sa svojim saigračima igrati ove sedmice. 

- Ulazimo u sami finiš prvenstva, čeka nas, možemo reći, finalna utakmica u prvenstvu. Imamo priliku da sa tri boda kod kuće, pred svojim navijačima ovjerimo titulu. Svi jedva čekamo utakmicu, znamo kroz šta smo prošli čitavu sezonu, znamo koliko smo radili, kako smo se ponašali, nosili sa porazima, nosili sa dobrim stvarima i sa problemima. Kao kapiten mogu samo reći da sam preponosan što sam kapiten ovakve grupe momaka. Nema mjesta euforiji, ima taj pozitivan naboj - istakao je Grahovac.

Jedan od najzaslužnijih za sjajne rezultate Borca je lijevi bek Sebastijan Erera koji je poručio da će ekipa dati sve od sebe da osvoji oba trofeja.

- U naredne dvije utakmice možemo da osvojimo duplu krunu. Veoma smo motivisani da to uradimo. Radimo naporno od samog početka i blizu smo cilja. Očekujem da ćemo doći do pobjede nad Igmanom. Silno želimo titulu, ali želimo i trofej Kupa BiH. Motivisani smo za revanš duel i daćemo sve od sebe da osvojimo i Kup - naglasio je Erera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana