Borac za istoriju i "sudare" sa evropskim velikanima

GS
Borac za istoriju i "sudare" sa evropskim velikanima

BANjALUKA - Poslije 0:0 u Budimpešti, banjalučki Borac večeras na krcatom Gradskom stadionu ima lijepu priliku da ostvari najveći uspjeh u klupskoj istoriji.

Bez obzira na to kako će se završiti večerašnji duel sa Ferencvarošom na Gradskom stadionu, fudbaleri Borca će prvi put u klupskoj istoriji biti na evropskoj sceni tokom jeseni.

Ako bi, međutim, u grotlu svog terena srušili mađarskog velikana nakon 0:0 u Budimpešti, postali bi jedan od 36 učesnika glavnog, ligaškog dijela Lige Evrope, a s obzirom na spisak ekipa u tom takmičenju, u kojem bi odigrali najmanje osam utakmica, nije to mala stvar!

Tamo su već evropski velikani Roma, Lacio, Mančester junajted, Totenhem, Fenerbahče, Lion, Olimpijakos... a ako tim kojim komanduje Mladen Žižović ne bi uspio da eliminiše klub koji je 35 puta bio prvak Mađarske, morao bi da prihvati "utješnu nagradu" u vidu Konferencijske lige, u kojoj bi odigrali šest mečeva.

Meč sa ekipom Ferencvaroša počinje u 21.00 čas. Ulaznica odavno nema u slobodnoj prodaji, karte (njih oko 8.500) odavno su rasprodate, a svi oni koji nisu uspjeli da dođu do vrijednog komadića papira meč sa mađarskim velikanom mogu da pogledaju u prenosu na TV Arena Premium 1, podsjeća Mondo.ba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana