Borac vjeruje u prolaz

D.D.
Foto: G.S.

NION – Fudbaleri Borca u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igraće protiv šampiona Albanije, Egnatije, odlučeno je žrijebom u švajcarskom Nionu.

Prvi meč na programu je 9. ili 10. jula u Banjaluci, a revanš susret je na program 16. ili 17. jula u Elbasanu. 

Banjalučani su u prvom kolu bili svrstani u grupu od 14 nosilaca, a na kraju su za rivala dobili šampiona Albanije.

Novi trener Mladen Žižović ističe da tek kreću da skupljaju informacije o prvom rivalu u kvalifikacijama

- Ono što je meni poznato da su veći dio šampionata bili  na čelu prvenstva Albanije. Nastojaćemo da ih što bolje upoznamo da vidimo kakve su promjene imali oko igračkog kadra, kakav im je stila igre. Imamo vremena da se dobro spremimo  i pokušamo da prođemo dalje - rekao je trener Žižović.

Prvi meč se igra na Gradskom stadionu a svi se nadaju odličnoj atmosferi. 

- Očekujem fenomenalnu atmosferu i da nas ona nosi do prolaza . moramo biti smirene glave da  ostvarimo pozitivan rezultat i da na revanš idemo s prednošću. Nadam se da ćemo uskoro kompletirati igrački kadar i biti puno spremniji za naredna iskušenja - dodao je Žižović.

Kapiten Srđan Grahovac se preko prijatelja koji igra u Albaniji malo  raspitivao o ekipi, te se nada da će u prvom meču imati maksimalnu podršku.

- Vidjećemo lijepo je bilo vidjeti grb Borca na izvlačenju Lige šampiona. Idemo se spremati da budemo što kvalitetniji. Upoznaćemo se sa njihovim kvalitetima, idemo dobro raditi i da pokušamo da prođemo u narednu rundu. Svake  godine evropske utakmice bile su odlično posjećene i vjerujem da ćemo i sad imati „vjetar u leđa” s tribina. Ovo nam je istorijska šansa, jer ako prođemo ovu rundu onda možemo daleko da doguramo i znamo koliko nam ovi zbnače ovi mečevi - poručio je kapiten.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana