Borac večeras u borbi za evropsku jesen

GS
Borac večeras u borbi za evropsku jesen

BANjALUKA - Fudbaleri Borca iz Banjaluke večeras od 21 čas igraju revanš utakmicu 3. kola kvlifikacija za Ligu Evrope protiv ekipe Ki Klaksvika sa Farskih ostrva.

Borac će pokušati da nadoknadi prednost od 2:1 iz prve utakmice i na taj način osigura evropsku jesen.

Ulog je  ogroman - plasman u plej-of Lige Evrope i zagarantovano mjesto uz grupnoj fazi Lige konferencije, što bi Banjalučanima donijelo ne samo evropsko ljeto ove sezone, već i evropsku jesen. Uz sve to i značajno popravilo klupsku kasu.

- Očekuje nas veoma zahtjevna utakmica, mada mnogi misle da je pred nama lak zadatak. Još uvijek smatraju da su oni amateri i sa neraumijevanjem govore o snazi našeg rivala, ali treba naglasiti da se radi o veoma ozbiljnoj ekipi, koje je u posljednjih 13 evropskih utakmica na svom terenu doživjela samo jedan poraz – naglasio je mladi stručnjak na klupi "crveno-plavih" Mladen Žižović.

Međutim, po njegovim riječima mnogo drugačija je priča kada fudbaleri KI Klaskvika igraju gostujuće mečeve.

- Nadam se da će tako biti i na ovom susretu. Za njih je ovdje sve drugačije nego kod kuće. Igraju po znatno višim temperaturama, na drugačijoj podlozi i pred daleko više gledalaca. Posebno bi apostrofirao na navijače, koji su i do sada bili naš 12. igrač. Sada nam je njihova pomoć i te kako potrebna, jer imamo priliku da ispišemo sjajnu priču i da evropsko ljeto pretvorimo i u evropsku jesen. Vjerujem da to i oni znaju i da će Gradski stadion ponovo biti pretijesan da primi sve one kojima Borac nešto znači – nastavio je Žižović.

Jedan od aduta Borca u večerašnjem duelu će biti i vrijeme.

Fudbaleri Klaksvika su, naime, doživjeli temperaturni šok

 kada su stigli u Banjaluku s obzirom da je temperatura na Farskim Ostrvima bila 13, a u Banjaluci skoro 40 Celzijuskovih stepeni.

U vrijeme utakmice temperatura će biti oko 30 stepeni, ali i to su uslovi na koje Farani nisu navikli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana