Borac večeras igra protiv PAOK-a Skupo ćemo prodati kožu

Darko Pašagić
Borac večeras igra protiv PAOK-a Skupo ćemo prodati kožu

BANjALUKA - Fudbaleri Borca sa banjalučkog aerodroma Mahovljani juče ujutro otputovali su Solun, gdje će večeras od 19.30 časova na stadionu “Tumba” protiv PAOK-a odigrati prvi susret drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Sinoć su odradili posljednji trening uoči utakmice .

Iako je svima jasno da je prvak Grčke, koji po “Transfermarktu” ima nešto više od 12 puta skuplju ekipu od “crveno-plavih”, apsolutni favorit, u taboru “Velikana iz Platonove” žele da naprave još jedan iskorak na međunarodnoj sceni. U prvom kolu poslije dvomeča i boljeg izvođenja penala eliminisali su albanskog šampiona Egnatiju, čime je obezbijeđeno još najmanje šest evropskih utakmica, ali i bar siguran plej-of za Ligu konferencije.

- Svjesni smo da je grčki šampion pred ovaj dvomeč apsolutni favorit, ali ne idemo na stadion “Tumba” da se unaprijed predamo, već da ostvarimo rezultat, koji nam daje nadu za revanš. Posljednjih nekoliko dana dobro smo analizirali kako igra PAOK. Imaju i oni mana koje ćemo pokušati da iskoristimo na najbolji mogući način. Jedno je sigurno daćemo sve od sebe da pokažemo da nismo zalutali u drugo kolo, ali i da se koliko, toliko možemo ravnopravno nositi i sa daleko moćnijim evropskim klubovima - naglasio je strijelac gola u revanš susretu protiv albanskog prvaka Jovo Lukić.

Pred ovaj duel stručni štab Banjalučana na čelu sa Mladenom Žižovićem nema većih kadrovskih problema, osim što je van stroja Slovenac Aleks Pihler, koji zbog povrede nije bio ni u kombinaciji za revanš prvog kola odigran prije sedam dana u Elbasanu. Posljednje pojačanje Borca Dino Skorup prijavljen je za drugo kolo i biće u kombinaciji za večerašnji susret.

- Svi smo i psihički i fizički maksimalno motivisani da se pokažemo u što boljem svjetlu. Ne igramo samo za sebe, već i za naše brojne navijače, ali i sve ljubitelje fudbala u Republici Srpskoj. To nam mora biti motiv više da “poginemo” za svaku loptu - dodao je Lukić.

Novajlija u redovima Borca Esmir Hasukić, koji je u penal seriji u Elbasanu bio jedan od četiri strijelca za Banjalučane svjestan je da je ovo pravi trenutak da “crveno-plavi” pokažu šta znaju, ali i da ispišu još jednu stranicu klupske istorije.

- Iako igramo protiv favorizovanog rivala, očekivanja su uvijek velika. Prolaskom u drugo kolo već smo napravili rezultat na koji moramo biti ponosni. Igrali smo te dvije utakmice disciplinovano, borili se do zadnjeg atoma snage i ne vidim razloga da tako ne bude i večeras. Moramo biti mirni i maksimalno koncentrisani, a ako se ukaže bilo kakva prilika za nešto više, vjerujem da ćemo znati da je iskoristimo. Nadamo se da možemo ostvariti rezultat, koji će nam dati pravo da se u revanšu nadamo plasmanu u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, čime bismo i ispunili cilj, a to je plasman u grupnu fazu Lige konferencije. Tako bismo ponovili uspjeh Zrinjskog od prošle sezone, ali i značajno popravili koeficijent - rekao je Hasukić.

Revanš susret Borca i PAOK-a biće odigran 31. jula na Gradskom stadionu u Banjaluci sa početkom u 21 čas. Karte za tu utakmicu puštene su juče u prodaju. Cijena ulaznice za istočnu tribinu je 20 maraka. Pristalice Banjalučana, koje ovaj duel žele da posmatraju sa zapadne tribine za sektore A i D moraće da izdvoje 30, a sektore B i C 40 maraka.

Slovenci na centru

Glavni sudija prvog susreta drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona u Solunu između PAOK-a i Borca biće slovenački djelilac pravde David Šmajc. Njegovi zemljaci David Gabrovec i Tomaž Cerne su pomoćni arbitri, dok će ulogu četvrtog sudije obavljati još jedan Slovenac Dejan Balažić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana