Borac u generalnoj probi nije došao do gola: Remi za brigu Žižovića

Darko Dragičević
Borac u generalnoj probi nije došao do gola: Remi za brigu Žižovića

BANjALUKA - Remi za brigu trenera Mladena Žižovića. U generalnoj probi pred start takmičenja u kvalifikacijama za Ligu šampiona Borac nije uspio da savlada Radnik na Gradskom stadionu.

Imali su Banjalučani nekoliko dobrih prilika, pogađali su i okvir gola, ali nisu uspijevali da postignu pogodak. Tako je na kraju meč završen bez  golova (0:0).

Bila je ovo četvrta utakmica banjalučkog tima tokom pripremnog perioda, a u prve tri su upisali dvije pobjede (UTA Arad 2:1 i Korvinul 2:0) i remi (Celje 2:2).

Trener Mladen Žižović ističe da se iz ovog meča moraju izvući što bolje pouke kako bi ekipa ispravila nedostatke.

- Ušli smo mlako u utakmicu, pogotovo prvo poluvrijeme nismo bili na nivou iako smo imali nekoliko izglednih šansi za postizanje golova. Jednostavno, nismo znali ili imali snage da povedemo. Poslije smo malo počeli da igramo na individualne stvari, imali još nekoliko prilika, gosti takođe. Mislim da nam ova utakmica i te kako može poslužiti da je analiziramo i donesemo iz nje dobre zaključke, te popravimo stvari koje nisu bile dobre u našoj igri - rekao je trener Borca Mladen Žižović nakon utakmice sa Bijeljincima.

Borac će prvu zvaničnu utakmicu u novoj sezoni igrati 10. jula na Gradskom stadionu sa početkom u 21 čas. Tada će igrači Mladena Žižovića dočekati prvaka Albanije Egnatiju u okviru prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

- Sve radimo kako bismo što spremnije dočekali te utakmice, pripremamo se radi toga. Još smo možda malo teški, ovu sedmicu ćemo iskoristiti da se osvježimo i što spremnije dočekamo tu utakmicu i nadamo se najboljem - istakao je Žižović.

Borac je igrao u sastavu: Šiškovski, Kvržić (od 75. minuta Karaklajić), Majers (od 75. Ćelić), Karolina, Erera Kardona, Grahovac, Čavić (od 67. Pihler), Vuković, Vranješ (od 67. Đajić), Hrelja (od 67. Kulašin), Lukić (od 67. Hasukić).

Želja iskorak

Pred Fudbalskim klubom Borac je sezona puna izazova i iskušenja na četiri fronta.
- Naš cilj je da napravimo iskorak na međunarodnoj sceni. Nastojaćemo da se plasiramo u grupnu fazu nekog od evrokupova. Optimista sam, ali isto tako znam da nas čeka veoma težak posao - poručio je predsjednik Goran Lukić za “Sportski žurnal”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana