Borac spreman za revanš, kapije otvorene od 19 časova

Darko Pašagić
Borac spreman za revanš, kapije otvorene od 19 časova

BANjALUKA - Pred fudbalerima Borca večeras od 21 čas na Gradskom stadionu je najznačajnija utakmica u 98 godina dugoj istoriji kluba u kojoj će pokušati da neutrališu minus iz Soluna, eliminišu grčkog šampiona PAOK i plasiraju se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

U fudbalskom klubu Borac ništa ne prepuštaju slučaju pred večerašnji revanš, pa su putem društvenih mreža objasnili pravila ponašanja za sve one koji dođu na Gradski stadion. Najvažnija stavka jeste to da je pristalicama grčkog kluba, zbog prošlosezonskih incidenata u nokaut fazi Konferencijske lige, zabranjen dolazak na prvo naredno (odnosno ovo) evropsko gostovanje.

Samim tim, gostujućeg sektora neće biti, a na Gradski stadion neće biti dozvoljen ulazak bilo kome sa obilježjima PAOK-a i bratskih mu klubova, prije svega beogradskog Partizana.

Kapije Gradskog stadiona biće otvorene od 19 časova i na stadion neće biti dozvoljeno unošenje hrane i pića, koji će se moći kupiti na unutrašnjim punktovima. Na i oko stadiona biće pojačano prisustvo policije i obezbjeđenja.

Navijači su zamoljeni da ne ubacuju bilo kakve predmete na teren i da ne koriste pirotehnička sredstva. Napomenuto je da je upotreba dronova strogo zabranjena, kao i da se navija sportski bez diskriminacije na rasnoj i nacionalnoj osnovi.

Prvi meč odigran na stadionu "Tumba" završen je pobjedom rivala od 3:2, ali prema prikazanoj partiji "crveno-plavi" imaju čemu da se nadaju u revanšu.

- Nadam se da ćemo pokazati sličnu igru kao što imali u Solunu, ali da će rezultat biti drugačiji. U tom segmentu nismo bili zadovoljni bez obzira kako neko drugi to doživljava. Mogao bih ponoviti konferenciju od prije sedam dana, kao neki deža vi s obzirom da smo govorili da nam niko ne može oduzeti snove, nadu, vjeru i htijenje, a možda je nedostajala samo jedna riječ, inat da pokažemo da možemo parirati jednom zaista velikom klubu, koji je u ovom dvomeču apsolutni favorit i to mi prihvatamo. Međutim, htjeli smo i dobili smo da smo poslije prvog meča "fudbalski živi" i da u večerašnjem ambijentu pokažemo još više i da napravimo prvoklasno iznenađenje. Da izbacimo grčkog šampiona - naglasio je šef stručnog štaba Borca Mladen Žižović.

Prema njegovim riječima atmosfera u ekipi je sjajna.

- Svi stojimo čvrsto na zemlji, iako u gradu vlada prava euforija. Osjetimo to na svakom koraku, ali to ne želimo u svlačionici. Svjesni smo svojih mogućnosti i kvaliteta protivnika, koji je opet favorit i ima prednost iz prvog meča. Međutim, opet naše zalaganje i vjeru ćemo probati da pretvorimo u dobar rezultat i prolazak u sljedeće kolo - rekao je Žižović i dodao da nema povrijeđenih ni kažnjenih igrača pred revanš duel sa Grcima.

U prvom meču za Banjalučane su bili kobni prekidi.

- Taj njihov kvalitet poznat je odranije i na to sam upozoravao prije prvog meča, ali trenuci dekoncentracije su nas koštali dva gola u Solunu. Uz to su brzi iz kontri i polukontri. Moramo odigrati perfektno, ništa im ne smijemo "pokloniti" na terenu - naglasio je Žižović.

Napadač Borca Jovo Lukić nada se povoljnom ishodu.

- Sigurno da nas očekuje jako teška utakmica protiv kvalitetnog protivnika, ali prije sedam dana smo pokazali da i mi imamo kvalitet, timski duh i ako ponovimo pristup kao u prvom duelu, nadam se da možemo ostvariti pozitivan rezultat. Nesumnjivo nam se poslije prve utakmice podiglo samopouzdanje, iako je PAOK veliki protivnik. Nadam se da ćemo ponoviti igru iz Soluna i proći u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona - rekao je Lukić.

Holanđani na centru

Revanš  susret drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Borca i PAOK-a sudiće Aander van der Eejk iz Holandije. Pomoćni arbitri su njegovi sunarodnjaci Rens Blumink i Dion Fikert, a četvrti djelilac pravde je takođe Holanđanin Aleks Bos. I sudije u VAR sobi su "lale". To su Denis Higler i Ingmar Estrom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana