Borac šampionski napunio mrežu Tuzlaka na Tušnju

GS
Foto: FK Borac

U okviru 31. kola Premijer lige BiH danas su se na stadionu Tušanj sastali Tuzla Siti (Tuzla City) i Borac, a gosti iz Banja Luke slavili su pobjedu rezultatom 6:2.

Tuzla Siti prvi dolazi do prednosti i to u 11. minuti. Sjajna kontra domaće ekipe, Mašović je dobro prošao Šušića i fenomenalno pogodio sa 14 metara.

Samo tri minute kasnije izjednačenje. Dobro raspoloženi Hrelja je centrirao, a Blagaić se najbolje snašao pred golom domaće ekipe za 1:1.

28. minut donio je potpuni preokret. Blagaić je sjajno povratnom loptom uposlio Grahovca koji s 12 metara sjajno pogađa, prenosi SportSport.

Borac ide na 3:1 u 44. minuti. Vranješ je povukao s nekih 50 metara, odigrao za Vukovića koji ga gura u mat poziciju, a iskusni lisac ne griješi.

Pogodio je Lukić za 4:1 u 45. minuti, asistencija Jurilja. Bio je to ujedno i kraj prvog dijela utakmice.

Sity smanjuje pet minuta kasnije. Delimeđac je dobro uposlio Nukića, Herrera i Šušić su spavali, a fudbaler domaće ekipe pogađa za 2:4.

Tek nakon što je ušao u igru, u 80. minuti Karjašević dobija crveni karton. Sasvim opravdano odluka glavnog sudije Miloša Gigovića. Karjašević je nakon jednog duela bez ikakve potrebe, jako odgurnuo Grahovca. Subić, rezervni igrač Borca je dobio žuti karton.

Vranješ je sjajno uposlio Makarića u 86. minuti, koji je zaobišao Abdulahovića, no gotovo s linije je loptu izbio jedan igrač domaće ekipe.

Odmah potom peti gol Borca. Hrelja je centrirao, čini se da loptu niko nije dodirnuo i ona je završila u mreži.

U 89. minuti konačan rezultat je postavljen. Pogodio je Pejović nakon asistencije Jurilja. Pogriješio je debelo i Abdulahović koji nije bio na golu.

Borac je tako na +8 u odnosu na Zrinjski. Ako Plemići večeras kiksaju na gostovanju kod GOŠK-a (21:00), Borac je novi prvak BiH.

Naredno kolo kada bi Borac bez obzira na ishod večerašnjeg meča u Gabeli mogao ovjeriti titulu, Borcu donosi domaći duel s Igmanom, dok će Tuzla Sity u goste kod Zrinjskog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana