Borac remijem izborio finale

D.D.
Borac remijem izborio finale

UGLjEVIK – Borac je izborio plasman u finale Kupa Republike Srpske nakon što je u revanšu odigrao neriješeno 1:1 protiv Zvijezde 09 u Ugljeviku i tako je sačuvao prednost iz prvog meča (2:1).

Ekipa iz Etno sela Stanišić ima za čime da žali jer je posebno u prvom dijelu bila puno bolji protivnik i propustila je nekoliko dobrih šansi. Od starta su krenuli veoma ofanzivno prema golu Nikole Ćetkovića, koji je imao dvije dobre intervencije i zaustavio je udarce Nemanje Kojića i Marka Zoćevića. Nakon kornera Andrija Janjić je pogodio prečku.  

Kazna za promašaje je došla u 29.minutu. Iz prvog ozbiljnijeg napada Momčilo Mrkaić je pogodio za vođstvo Banjalučana. Ipak njihova radost je kratko trajala jer je Zvijezda već u narednom naletu došla do izjednačenja. U šesnaestercu se dobro snašao Gadsvil Vadze. Domaći su mogli i do 2:1 a udarac Abida Mujagića zaustavila je stativa.

U nastavku domaći tim je najbolju šansu imao u 80. minutu kada je Nemanja Kojić šutirao u šesnaestercu a Ćetković dobro odbranio. Borac je mogao da opasnije zaprijeti nakon kontre u kojoj se našao Jovo Lukić ali je njegovo ubacivanje bilo prejako. Pokušao je zatim i Jakov Blagaić čiji udarac je odbranio golman domaćih.

Rival u finalu je ekipa Laktaša , a finale je planirano za 7.jun u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana