Borac protiv Ki Klaksvika: Dvomeč vrijedan 3,5 miliona evra

Darko Pašagić
Borac protiv Ki Klaksvika: Dvomeč vrijedan 3,5 miliona evra

TORŠAVN - Pred fudbalerima Borca je istorijski dvomeč protiv predstavnika Farskih ostrva Ki Klaksvika. Banjalučani mogu uspjehom u ovom dvomeču prvi put u klupskoj istoriji da izbore najmanje grupnu fazu Lige konferencije.

Međutim nije zanemarljiv ni onaj drugi finansijski dio koji donosi ovaj dvomeč. Naime, ako bi prošli Ki Klaksvik, Banjalučani bi se plasirali u plej-of rundu Lige Evrope, gdje bi odmjerili snage sa Mitjilandom ili Fenerbahčeom te bi imali šansu da se plasiraju u grupnu fazu ovog takmičenja.

Grupna faza ovog takmičenja donosi 4,1 milion u startu, dok se pobjeda vrednuje 450.000 evra, a remi 150.000 evra. Na sve to treba dodati i dio novca koji može da se dobije od TV prava, kao i činjenice da će ekipe koje na kraju budu do 16. mjesta dobiti dodatni bonus.

Čak i u slučaju poraza u plej-ofu Lige Evrope, Banjalučani bi imali sjajan finansijski učinak. Takmičenje bi nastavili u grupnoj fazi u Ligi konferencije.

Sam plasman u ovu fazu od ove sezone donosi 3,1 milion evra, dok je pobjeda vrijedna 400.000 evra, a remi 133.000 uz pomenute bonuse. Sami brojevi pokazuju koliki značaj ima ovaj duel protiv predstavnika Farskih ostrva.

Ipak jasno je da Borac ne očekuje nimalo naivan protivnik. Ki Klaksvik igra na terenu sa vještačkom travom, što uz niske temperature i dugo putovanje i te kako može da predstavlja problem. Oni su tako rušili na ovom terenu Molde, Olimpiju prošle te Malme ove sezone, dok su remizirali protiv Lila, Ferencvaroša, Šerifa, a jedina ekipa koja je uspjela da slavi na gostovanju je Slovan Bratislava.

- Očekuje nas izuzetno nezgodan rival, ekipa koja veoma dobro igra na svom terenu, gdje su ostvarili nekoliko odličnih rezultata. Opasni su iz prekida, ali ćemo mi uraditi sve da ostvarimo povoljan rezultat za revanš - poručio je David Čavić.

Meč u Toršavnu se igra u 19 časova.

Registrovani

Pred duele protiv Ki Klaksvika Borac je registrovao dva nova igrača. Iako se očekivalo da bi golman Filip Manojlović mogao da pojača konkurenciju među stativama, u stručnom štabu su se odlučili da registruju beka Marka Vukčevića i vezistu Nikolu Srećkovića. Oni će tako imati pravo nastupa u narednim duelima, dok je sa spiska skinut napadač Stefan Marčetić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana