Borac promovisao pojačanja za rođendan: Savić jača napad

Darko Dragičević
Borac promovisao pojačanja za rođendan: Savić jača napad

BANjALUKA - Stefan Savić (30) je novo pojačanje fudbalskog kluba Borac i potpisao je ugovor sa šampionom Premijer lige BiH na dvije godine.

Na banjalučki Gradski stadion stiže iz poljske Varte Poznan, a igra na poziciji ofanzivnog veznog, iako se snalazi i na krilnim pozicijama. Rođen je u Salcburgu 9. januara 1994. gdje je i počeo igračku karijeru, a prošao je sve omladinske kategorije Red bula prije nego je odigrao tri utakmice za seniorski tim.

U Austriji je još nosio dres Liferinga i LASK-a, nakon čega je pojačao hrvatski tim Slaven Belupo. Poslije angažmana u Hrvatskoj potpisao je za Rodu.

Nosio je još i dresove ljubljanske Olimpije, Visle iz Krakova i Tuzlaspora prije nego što se vratio u Poljsku. Prošle sezone odigrao je 32 utakmice na kojima je postigao tri gola i upisao isto toliko asistencija.

Trener Mladen Žižović je istakao da tek očekuje novog igrača koji bi trebalo da nadomjesti odlazak Jakova Blagaića.

- Nadam se da ćemo s njim pojačati konkurenciju u napadnom dijelu tima - rekao je Žižović.

Prije njega u Borac su došli: Jurih Karolina, Nikola Milićević, Mateja Stašević, Luka Misimović, Bart Majers, Šon Dimek , Esmir Hasukić, Aleks Pihler, Damjan Šiškovski i Petar Karaklajić. Oni su predstavljeni navijačima za 98. rođendan.

U klubu se nadaju da će kompletirati ekipu. Sigurno da je najteže treneru Mladenu Žižoviću od kojeg se očekuje da uklopi tim i spremi ga za iskušenja na četiri fronta.

- Ne smijemo puno da griješimo, stisnuti smo bili i vremenskim ograničenjem, tako da nekad može doći do neke greške. Zbog toga možda i malo duže čekamo da bi se odlučili za pojedine igrače, nadam se da ćemo imati još jednog igrača u našem timu. Vrlo dobro poznajem ambijent i atmosferu u klubu jer sam bio tu tri godine kao igrač, a ono što je fascinantno jeste to da i poslije svega grad Banjaluka i Banjalučani su vezani za klub Borac i kad je to bilo teško, a i sada kad su sjajne stvari iza kluba - rekao je Žižović.

Dres

Fudbalski klub Borac je na 98. rođendan u parku “Petar Kočić” predstavio novajlije koji će nositi dres banjalučkog tima u narednoj sezoni. Pored toga predstavljene su i tri nove garniture dresova za narednu sezonu. Glavni dres biće u potpuno crvenoj boji, druga rezervna varijanta je bijela, dok je treća varijanta ljubičasta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana